Nos, megint egy brutális tortával állok elő, ne mondjátok, hogy nem adok muníciót télre.
Ez a csokikedvelők tortája, ét-, tej- és fehér csokis mascarponés krémmel készül. Az eredetijét Sevillában ettem, azóta készítem, mindig ilyentájt jön el az ideje – amikor egyre korábban sötétedik, és egyre hidegebb van.Hozzávalók:
1 guriga (225 g) Győri Édes zabkeksz
10 dkg olvasztott vaj
Az étcsokis réteghez:
15 dkg étcsoki
3 dl tejszín
10 dkg mascarpone
2 ek cukor
A tejcsokis réteghez:
15 dkg tejcsoki
3 dl tejszín
10 dkg mascarpone
2 ek cukor
A fehér csokis réteghez:
15 dkg fehér csoki
3 dl tejszín 10 dkg mascarpone
2 ek cukor
1. Az alaphoz késes aprítóba tesszük a kekszet, összeaprítjuk, majd az olvaztott vajat is a gépbe öntjük, és hagyjuk, hogy összekeveredjen a kekszmorzsával. Egy 26 centi átmérőjű kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, rányomkodjuk a kekszet, elegyengetjük, majd hűtőbe tesszük dermedni.
2. Egymás után elkészítjük a csokis rétegeket: a tejszínt a cukorral és a mascarponéval habbá verjük (így, egyszerre), majd hozzákeverjük az olvasztott csokit. Először az étcsokis krémet készítjük el, rákenjük a kekszalapra, és hagyjuk kicsit dermedni. Utána jöhet a tejcsokis, majd a fehér csokis réteg.
A legjobb ha egész éjszakára a hűtőben maradhat, de három óra dermedés után már szeletelhető. Ha azt sem bírjuk kivárni, akkor is finom lesz, maximum kanállal esszük.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)
A két csokis krém jól sikerült, viszont a a harmadik krémet ugyanúgy kezdtem mint a másik kettőt tejszín, mascarpone, cukor, felvertem, pont úgy nézett ki mint az előző kettő, olvasztottam a fehér csokit, hűtöttem , összekevertem és a tejszín visszaváltozott folyós alakjára és kicsapódott . Volt egy nagyon sűrű krémem és mellette a folyós tejszín.Ezt a krémet kenni sem lehetett volna a másikra, annyira más volt az állaga. Főztem egy erős kávét. Azzal jól kikevertem a krémet. Így már kenhetőbb lett, de még így sem volt olyan könnyű, mint a másik kettő.Azért rákentem a tetejére. Vártunk 1 órát és megkóstoltuk. Nem olyan finom mint a Te sütijeid !!! 🙂 De nehéz ez a cukrász szakma 🙂 Inkább elmegyünk Kaposvárról Szigligetre !!!