Mai Móni

Glutén-, laktózmentes, és hozzáadott cukor nélküli finomság percek alatt: rizses csoki

Már többször is említettem, hogy diétázom – de időnként megkívánom én is az édességet. Ilyenkor két szempont vezérel a receptválasztásban: 1. minél inkább passzoljon az étrendembe, 2. gyorsan elkészíthető legyen. A süti cukormentességéről annyit el kell mondanom, hogy azt az étcsoki határozza meg, ki milyet használ. A 70%-osban nincs sok cukor, de kétségkívül, valamennyi van. Azonban hozzá már nem adunk többet; ha tehát mértékletesen fogyasztjuk, tényleg aligviszünk be vele cukrot

Ezzel a puffasztott rizses csokival a munka 5 perc, utána a hűtőben megdermed, és kész. rizsescsoki1

Hozzávalók:

20 dkg 70%os étcsoki

5 dkg kókuszzsír*

1,5 dl kókusztejszín*

10 dkg puffasztott rizs

 

*Aki számára nem szempont a laktózmentesség, nyugodtan használjon vajat és tejszínt.

rizsescsoki2A tennivaló a következő: a csokit tördeljük darabokra, tegyük műanyag edénybe, dobjuk rá a kókuszzsírt, és mikróban olvasszuk fel (900 watton kb. 2 perc). Aki nem mikróz, az gőz fölött valósítsa meg ugyanezt. Utána belekeverjük a kókusztejszínt, majd a rizst is. Egy 15×20 centis tálat, tepsit, amink van, kibélelünk folpackkal, és elterítjük benne a masszát. Ha gyorsan kell a csoki, akkor fagyasztóba tegyük, ha kicsit ráér, akkor simán a hűtőbe. Nem kell sokat várni!

Amikor megdermedt, csak kiborítjuk a tálból, és feldaraboljuk tetszőlegesen.

rizsescsoki3

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!