Már többször is említettem, hogy diétázom – de időnként megkívánom én is az édességet. Ilyenkor két szempont vezérel a receptválasztásban: 1. minél inkább passzoljon az étrendembe, 2. gyorsan elkészíthető legyen. A süti cukormentességéről annyit el kell mondanom, hogy azt az étcsoki határozza meg, ki milyet használ. A 70%-osban nincs sok cukor, de kétségkívül, valamennyi van. Azonban hozzá már nem adunk többet; ha tehát mértékletesen fogyasztjuk, tényleg aligviszünk be vele cukrot
Ezzel a puffasztott rizses csokival a munka 5 perc, utána a hűtőben megdermed, és kész.
Hozzávalók:
20 dkg 70%os étcsoki
5 dkg kókuszzsír*
1,5 dl kókusztejszín*
10 dkg puffasztott rizs
*Aki számára nem szempont a laktózmentesség, nyugodtan használjon vajat és tejszínt.
A tennivaló a következő: a csokit tördeljük darabokra, tegyük műanyag edénybe, dobjuk rá a kókuszzsírt, és mikróban olvasszuk fel (900 watton kb. 2 perc). Aki nem mikróz, az gőz fölött valósítsa meg ugyanezt. Utána belekeverjük a kókusztejszínt, majd a rizst is. Egy 15×20 centis tálat, tepsit, amink van, kibélelünk folpackkal, és elterítjük benne a masszát. Ha gyorsan kell a csoki, akkor fagyasztóba tegyük, ha kicsit ráér, akkor simán a hűtőbe. Nem kell sokat várni!
Amikor megdermedt, csak kiborítjuk a tálból, és feldaraboljuk tetszőlegesen.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: