Ugyanannyi liszt, túró és vaj, illetve egy evőkanálnyi só. Egy tojás és némi sajt a tetejére.
200 fok, 25 perc.
Slussz.
Hihetetlen, de a nálunk legmenőbb pogácsa receptje tulajdonképpen csak ennyi. Rendszeresen nosztalgikus érzés kap el, amikor készítem; ifjú koromban három lánnyal közösen béreltünk egy lakást; egyikük kapta valakitől ezt a receptet, és onnantól kezdve rendszeresen előfordult, hogy hazaérve a sülő “túróspogi” illata fogadott már a lépcsőházban.
A karácsonyi menüben mindig helye van.
Jelen esetben a következő mennyiségekkel dolgoztam:
25 deka liszt, túró és vaj.
A vajat elmorzsoltam a liszttel, majd összegyúrtam a túróval és egy (nem púpos) evőkanál sóval. A tésztát éjszakára hűtőbe tettem, másnap lisztezett deszkán kinyújtottam, egy 5 cm átmérőjű pohárral helyes kis köröket szaggattam belőle. Nagyjából 45 darab lett. A körök tetejét megkentem tojással, megszórtam reszelt trappista sajttal, és 25 perc alatt megsütöttem 200 fokon.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)
Hoppá, közös pogácsának mi is van a hátán??Mer’ a miénknek, az ugyanilyennek szintén sajt:)Egyébként Szilveszterfeleségepogácsája névre hallgat, nagyon kedves kollégámtól ered.
Hát a miénknek csak “A túróspogi”…De ez a másik elnevezés hangzatosabb.:))
http://ottisfoz.blogspot.com/2009/12/jatek.htmlJátákra hívlak, ha nem bánod!
Nagyon guszta!!! Én is éppen a napokban sütöttem.:)
Megsütöttem. Tényleg gyors, tényleg finom. Köszönet érte.Ágnes
Ágnes, örülök, hogy hasznos volt!
Megsütöttem a pogácsát. Nagyon egyszerű, szapora és finom.
No, ez adott egy otletet…csak az a derdesem, hogy semmi mas nem jar bele(pl.eleszto?) csak osszegyurom es kesz, mert akkor mar elore lattom,hogy listavezeto lesz, a parom ugyanis imadja a soso turos/sajtos pogacsakat, csak en unom a kelesztest, meg turogetest :)Zsuzsa
Semmi más nem kell bele, tényleg!:))
Es meg egy kerdes, muszaly egy ejszaka hutoben, vagy eleg nehany ora is?Mert oszinten meg ma kiprobalnam :))Zsuzsi
Elég néhány órára is!
ha valakinek gond (pl. nekem) összegyúrni a hozzávalókat, akkor remek ehhez a robotgép nagykéses aprítója: hideg vajat kockázva, pluszt a többi, egy perc alatt kész. És szerintünk füstölt sajttal egy fokkal jobb.