Ennek az ételnek az egyszerűsége fordított arányosságban áll az élvezeti értékével: pár perc munkával fantasztikus vacsorát kanyaríthatunk három hozzávalóból. Még karácsonyi receptversenyre is benevezném, ha az én ötletem lenne, de nem az: Fűszeres Eszter éppen egy éve megjelent, ha jól tudom, azóta el is fogyott szakácskönyvében találtam, de rábukkantam a blogjában is. Amint írja, ez náluk tipikus hanukai étel, így hát éppolyan klassz lesz nekünk a karácsonyi menüben.
Ha sikerül kis sajtokat vennünk, akkor fejenként egy szükséges; az átlagos méretű camembert-ből nálunk mindenki felet bírt megenni. Ennek fényében tehát a hozzávalók:
4 camembert sajt
2 csomag leveles tészta (a hűtőpultokban kapható tekercses)
áfonyalekvár
a tészta kenéséhez 1 tojás
A leveles tésztából akkora négyzeteket vágok, amekkorával be tudom csomagolni a sajtokat: a négyzet közepére helyezem a korongot, a sarkokat középre hajtom, és mindenhol jól eldolgozom a sajt lehetséges menekülési útját. A hajtott rész kerül alulra. A tetejére a maradék tésztából díszt készítek igen leleményesen, majd lekenem felvert tojással.
Miután az összes camembert-rel elvégeztem ezt a feladatot, egy tepsibe sütőpapírt helyezek, ráteszem a tésztába csomagolt sajtokat, és 210 fokon kb. 25 perc alatt (amíg szép pirosak nem lesznek) megsütöm őket.
Szerintem csak áfonyalekvár kell mellé, semmi más.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)
Biztos nagyon fincsi, nekem is ki kell próbálnom!
Nagyon fincsi, de tény, hogy egy nagy-nagy kalóriabomba…
Ez nagyon tetszik! És az a masni nagyon aranyos.
Hát, köszi… Igyekeztem valami olyan díszítést készíteni, ami szerény kézügyességemnek sem túl nagy megpróbáltatás, mégis látványos. De karácsonyra mondjuk lehet fenyőfát, meg hasonlókat szaggatni rájuk mézeskalács-formával.
camember levesnek olvastam a cimet, es vegig vartam, hogy hogyan is lesz belole leves… :DNils Holgesonné (egy neha-kommentelo zugolvasod)
Camembert leves… ki kéne próbálni:)) Tésztában. Mondjuk, cipóban. Jó lehet!