Camembert leveles tésztában

Ennek az ételnek az egyszerűsége fordított arányosságban áll az élvezeti értékével: pár perc munkával fantasztikus vacsorát kanyaríthatunk három hozzávalóból. Még karácsonyi receptversenyre is benevezném, ha az én ötletem lenne, de nem az: Fűszeres Eszter éppen egy éve megjelent, ha jól tudom, azóta el is fogyott szakácskönyvében találtam, de rábukkantam a blogjában is. Amint írja, ez náluk tipikus hanukai étel, így hát éppolyan klassz lesz nekünk a karácsonyi menüben.

Ha sikerül kis sajtokat vennünk, akkor fejenként egy szükséges; az átlagos méretű camembert-ből nálunk mindenki felet bírt megenni. Ennek fényében tehát a hozzávalók:
4 camembert sajt
2 csomag leveles tészta (a hűtőpultokban kapható tekercses)
áfonyalekvár

a tészta kenéséhez 1 tojás

A leveles tésztából akkora négyzeteket vágok, amekkorával be tudom csomagolni a sajtokat: a négyzet közepére helyezem a korongot, a sarkokat középre hajtom, és mindenhol jól eldolgozom a sajt lehetséges menekülési útját. A hajtott rész kerül alulra. A tetejére a maradék tésztából díszt készítek igen leleményesen, majd lekenem felvert tojással.
Miután az összes camembert-rel elvégeztem ezt a feladatot, egy tepsibe sütőpapírt helyezek, ráteszem a tésztába csomagolt sajtokat, és 210 fokon kb. 25 perc alatt (amíg szép pirosak nem lesznek) megsütöm őket.

Szerintem csak áfonyalekvár kell mellé, semmi más.

Gyertek a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni...

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Edina szerint:

    Biztos nagyon fincsi, nekem is ki kell próbálnom!

  2. Maimoni szerint:

    Nagyon fincsi, de tény, hogy egy nagy-nagy kalóriabomba…

  3. Wise Lady szerint:

    Ez nagyon tetszik! És az a masni nagyon aranyos.

  4. Maimoni szerint:

    Hát, köszi… Igyekeztem valami olyan díszítést készíteni, ami szerény kézügyességemnek sem túl nagy megpróbáltatás, mégis látványos. De karácsonyra mondjuk lehet fenyőfát, meg hasonlókat szaggatni rájuk mézeskalács-formával.

  5. Anonymous szerint:

    camember levesnek olvastam a cimet, es vegig vartam, hogy hogyan is lesz belole leves… :DNils Holgesonné (egy neha-kommentelo zugolvasod)

  6. Maimoni szerint:

    Camembert leves… ki kéne próbálni:)) Tésztában. Mondjuk, cipóban. Jó lehet!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!