Praktikák sok gyerekhez

Camembert leveles tésztában

Ennek az ételnek az egyszerűsége fordított arányosságban áll az élvezeti értékével: pár perc munkával fantasztikus vacsorát kanyaríthatunk három hozzávalóból. Még karácsonyi receptversenyre is benevezném, ha az én ötletem lenne, de nem az: Fűszeres Eszter éppen egy éve megjelent, ha jól tudom, azóta el is fogyott szakácskönyvében találtam, de rábukkantam a blogjában is. Amint írja, ez náluk tipikus hanukai étel, így hát éppolyan klassz lesz nekünk a karácsonyi menüben.

Ha sikerül kis sajtokat vennünk, akkor fejenként egy szükséges; az átlagos méretű camembert-ből nálunk mindenki felet bírt megenni. Ennek fényében tehát a hozzávalók:
4 camembert sajt
2 csomag leveles tészta (a hűtőpultokban kapható tekercses)
áfonyalekvár

a tészta kenéséhez 1 tojás

A leveles tésztából akkora négyzeteket vágok, amekkorával be tudom csomagolni a sajtokat: a négyzet közepére helyezem a korongot, a sarkokat középre hajtom, és mindenhol jól eldolgozom a sajt lehetséges menekülési útját. A hajtott rész kerül alulra. A tetejére a maradék tésztából díszt készítek igen leleményesen, majd lekenem felvert tojással.
Miután az összes camembert-rel elvégeztem ezt a feladatot, egy tepsibe sütőpapírt helyezek, ráteszem a tésztába csomagolt sajtokat, és 210 fokon kb. 25 perc alatt (amíg szép pirosak nem lesznek) megsütöm őket.

Szerintem csak áfonyalekvár kell mellé, semmi más.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Edina szerint:

    Biztos nagyon fincsi, nekem is ki kell próbálnom!

  2. Maimoni szerint:

    Nagyon fincsi, de tény, hogy egy nagy-nagy kalóriabomba…

  3. Wise Lady szerint:

    Ez nagyon tetszik! És az a masni nagyon aranyos.

  4. Maimoni szerint:

    Hát, köszi… Igyekeztem valami olyan díszítést készíteni, ami szerény kézügyességemnek sem túl nagy megpróbáltatás, mégis látványos. De karácsonyra mondjuk lehet fenyőfát, meg hasonlókat szaggatni rájuk mézeskalács-formával.

  5. Anonymous szerint:

    camember levesnek olvastam a cimet, es vegig vartam, hogy hogyan is lesz belole leves… :DNils Holgesonné (egy neha-kommentelo zugolvasod)

  6. Maimoni szerint:

    Camembert leves… ki kéne próbálni:)) Tésztában. Mondjuk, cipóban. Jó lehet!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!