Mai Móni

Sonkás-sajtos óriáscsiga

Egyszerű vacsoraétel, de nagyon jópofa, jól néz ki, és számtalan módon variálható. A bekerülési költsége akár 1000 forint alatt megúszható, attól függően, ki mivel tölti a tésztát. Lehet édes, sós, elhasználhatunk bele maradék pörköltet, bolognai szószt, szóval, nem is ragozom tovább, próbáljátok ki.

20160929_173121

Mit rejt a csiga?

Hozzávalók:

2 tekercs leveles tészta (ez a hűtőpultokban található, egy tekercs általában 275 g)

sonka

sajt (cheddart használtam, de lehet mozzarella, vagy amit szeretünk)

ketchup

esetleg paradicsom, hagyma

  1. Tekerjük ki a leveles tésztákat, vágjuk mindkettőt a képen látható módon három csíkba. Nyomjunk a csíkok közepére a ketchupból.

a11

2. Tegyünk a sonkából is a tésztacsíkok közepére.a12

3. Még mindig középen maradva, szórjunk rá sajtot. a13

4. Most fogjunk egy pohárka vizet, mártsuk bele az ujjunkat, és vizezzük meg a tésztacsíkok mindkét szélét.a14

5. Így könnyebben “összeragasztjuk” a széleket azért, hogy ilyen kis hurkákat kapjunk. a15

5. Egy sütőpapírral borított tepsi közepére tekerjük az első hurkát. a1

6. Aztán a végéhez nyomkodjuk hozzá a következő hurka egyik végét, és folytassuk a feltekerést.a2

7. Jöhet a következő, és így tovább, mind a hat.a4

8. Ha megvolt az utolsó is, kenjük le tojással (kis tálkába felütünk egy tojást, bele egy csipet só, meg egy löttyintésnyi tej), és szórjuk meg szezámmaggal, esetleg szemes mákkal, lenmaggal – kinek mi van otthon.a9

9. Tegyük a tésztánkat 180 fokos sütőbe, és kb, 45 perc alatt süssük szép pirosra.a10Készítettem egy animált gifet is, életemben először, csak hogy jól lássátok a folyamatot…:)

 

gif maker

Érdemes megvárni, hogy már ne legyen forró, amikor felvágjuk, de hát az éhes családnak beszélhet az ember…
20160929_173247

20160929_173258

20160929_173350

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!