Egyszerű vacsoraétel, de nagyon jópofa, jól néz ki, és számtalan módon variálható. A bekerülési költsége akár 1000 forint alatt megúszható, attól függően, ki mivel tölti a tésztát. Lehet édes, sós, elhasználhatunk bele maradék pörköltet, bolognai szószt, szóval, nem is ragozom tovább, próbáljátok ki.
Hozzávalók:
2 tekercs leveles tészta (ez a hűtőpultokban található, egy tekercs általában 275 g)
sonka
sajt (cheddart használtam, de lehet mozzarella, vagy amit szeretünk)
ketchup
esetleg paradicsom, hagyma
- Tekerjük ki a leveles tésztákat, vágjuk mindkettőt a képen látható módon három csíkba. Nyomjunk a csíkok közepére a ketchupból.
2. Tegyünk a sonkából is a tésztacsíkok közepére.
3. Még mindig középen maradva, szórjunk rá sajtot.
4. Most fogjunk egy pohárka vizet, mártsuk bele az ujjunkat, és vizezzük meg a tésztacsíkok mindkét szélét.
5. Így könnyebben “összeragasztjuk” a széleket azért, hogy ilyen kis hurkákat kapjunk.
5. Egy sütőpapírral borított tepsi közepére tekerjük az első hurkát.
6. Aztán a végéhez nyomkodjuk hozzá a következő hurka egyik végét, és folytassuk a feltekerést.
7. Jöhet a következő, és így tovább, mind a hat.
8. Ha megvolt az utolsó is, kenjük le tojással (kis tálkába felütünk egy tojást, bele egy csipet só, meg egy löttyintésnyi tej), és szórjuk meg szezámmaggal, esetleg szemes mákkal, lenmaggal – kinek mi van otthon.
9. Tegyük a tésztánkat 180 fokos sütőbe, és kb, 45 perc alatt süssük szép pirosra.Készítettem egy animált gifet is, életemben először, csak hogy jól lássátok a folyamatot…:)
Érdemes megvárni, hogy már ne legyen forró, amikor felvágjuk, de hát az éhes családnak beszélhet az ember…
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: