Mai Móni

Cukormentes desszert: ananászos kókuszhab édesköménnyel

A pontosság kedvéért ez egy glutén-, laktóz és cukormentes pohárdesszert, néhány hozzávaló csupán, és rövid idő alatt élvezhető édességhez juthat az is, aki ilyen-olyan okokból nem részesülhet a mákos bejgli áldásaiból.

SAM_0763A cukormentesség nem indokolja persze, hogy ebből nyugodtan meg lehet enni három kilót naponta, de az ananász és az édeskömény jótékony hatással van a szervezetünkre, és ezek állítólag a fogyást is segítik. Ugyanakkor ajánlatos mértékkel fogyasztani, mint mindent.

Hozzávalók 4 pohárdesszerthez:

fél ananász

fél édeskömény

4 dl cocomas kókusztejszín

A ropogós réteghez:

3 ek zabpehely

3 ek kókuszreszelék

maréknyi durvára tört dió

maréknyi kókuszchips

azédesítéshez nyírfacukor, eritrit, vagy kókuszvirág cukor

SAM_0767

  1. Csak friss ananászt használjunk, természetesen – már ha ragaszkodunk a cukormentességhez. Pucoljuk meg, daraboljuk fel, tegyük egy olyan edénybe, amiben bormixerrel össze tudjuk aprítani. Az édesköményt is vágjuk darabokra, tegyük az edénybe. Pürésítsük az egészet.
  2. A cocomast verjük habbá – ezt akkor tudjuk megtenni, ha húsz percre a fagyasztóba tesszük hűlni, de vigyázzunk, ne felejtsük ott! Még a felverés kezdetekor adjuk hozzá az általunk használt természetes édesítőt.
  3. A habot keverjük el az ananászos-édesköményes pürében.
  4. A ropogós réteg hozzávalóit száraz serpenyőben pirítsuk át. tegyünk belőle a poharak aljára, aztán jöhet a krém, középre is osszunk egy réteget, majd a megint krém következik, és a tetejére is jöhet a pirított cucc.SAM_0764

Frissen együk meg.

 

 

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!