Most, hogy legfőbb gyümölcsbeszállítóm, Málnás Miki napról napra több málnát hoz nekem, ráadásul több fajtát, sőt, még szedermálnát is, elérkezett a málnás sütik ideje. Talán azért van ez így időzítve, hogy ne essünk depresszióba az igen rövid eperszezon elmúlásával. Viszont, ahogy érkezünk bele a nyár közepébe, úgy lesz egyre melegebb, és így válik először hőssé, később nemnormálissá az, aki begyújtja a sütőt. Lehet édességet készíteni a benti hőmérséklet emelése nélkül, még akkor is, ha ég a kezünk alatt a munka. Na jó, ez béna vicc volt, bocs, meleg van…
Málnatorta sütés nélkül tehát, elöljáróban csak annyit, ahogy megy lejjebb a málna ára, úgy emeljük a gyümölcsdózist a süteményben.
Hozzávalók a kekszréteghez: 2 guriga Győri Édes Zabkeksz (vagy 40 dkg másmilyen, de én ezt preferálom, noha nem is fizet a reklámért a kis huncut) 15 dkg vaj A ganache-hoz: 20 dkg étcsoki 2 dl tejszín 4 dkg vaj A krémhez: 6 dl tejszín 25 dkg mascarpone cukor ízlés szerint és málna, amennyi van… 1. Daráljuk le a kekszet, és keverjük össze a vajjal. A keksz felét nyomkodjuk egy sütőpapírral borított 26 centi átmérőjű kapcsos tortaformába. Tegyük a fagyasztóba. 2. Készítsük el a ganache-t: forrósítsuk fel a tejszínt, tördeljük bele a csokit, keverjük homogénre, majd a vajat is adjuk hozzá, attól szép fényes lesz. 3. Vegyük elő a formát a fagyasztóból, kenjükmeg nagyjából a ganache felével a kekszréteget. Mehet vissza. 4. Verjük fel a tejszíneket a mascarponéval és a cukorral. Nyugodtan tegyük a mascarponét a tejszínbe, előbb kapunk habot a sajt magas zsírtartalma miatt. Méghozzá jó keményet. 5. Ha már megdermedt a csoki a kekszrétegen, tegyük rá a tejszínes krémet, és nyomjunk bele jó sok málnát. Ezt követően fedjük be a maradék keksszel, lapítsuk el kanállal, és fedjük be a ganache-sal. A kapcsos forma maradjon. Tegyük hűtőbe dermedni. Ez az adag 12 szép nagy szeletet eredményez.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)
Nagyon jó ötlet. Nekem sincs kedvem ilyen melegben bekapcsolni a sütőt. Pedig most kezdődik a szülinap szezon, mind a 4 fiam nyáron született 🙂 A legnagyobb tortája már tudom is milyen lesz 🙂
Nagyon finom lett a torta, köszönjük a receptet! 🙂 Az unokatesóimat még az újdonsült hintával tudtuk lekötni. Apukám készítette ez alapján: http://lakberinfo.hu/kert/kerti-butorok/2015-06-02-allvanyos-vagy-fara-szerelheto-kerti-hinta-sajat-kezuleg/
Tényleg nagyon finom!! Köszönöm, a fogyasztók nevében is!
Én eperrel csináltam, és csak egy hibája van: nem lehet abbahagyni… A neve meg kicsit megtévesztő, csak elkészíteni könnyű, a kalóriatartalma… hááát, de kit érdekel? 🙂
Örülök, hogy ízlett nektek! 🙂