Mai Móni

Extra gyors kolbászos-medvehagymás háromszögek

Fogadjunk, hogy most meglepődtetek! Nem édes, hanem sós; ha jól emlékszem, a legutóbbi sós apró receptje az izraeli nagykövet számára készített pogácsáé volt.

Ebből most kedvenc fogorvosunknak vittem, akihez – épp ma számoltunk utána – hét éve vagyunk hűségesek. És mennyi minden történt hét év alatt! Aki a családunkban akkor tízéves kislány volt, ma tizenhét éves nő. A hároméves gyerekből tízéves kiskamasz(odó) lányka lett. A fiúk: egy nálam fél fejjel magasabb (pedig nem vagyok alacsony) kamasz 45-ös lábbal, és egy tizenhárom éves, 43-assal.

Hát ilyen nosztalgiázó pogácsa ez. Süssétek meg, mert már medvehagyma szezon van!

fotó 3

Hozzávalók:

25 dkg liszt

12 dkg vaj

1 tk só

1 sütőpor

1 tojás

2-3 ek tejföl

1 csokor medvehagyma

5 dkg reszelt sajt (füstölt a legjobb)

egy 10 centis darab kolbász apróra vágva

 

Öntsük egy tálba a lisztet, a sót, a sütőport, dobjuk bele a vajat, és a két tenyerünk között dörzsöljük össze a liszttel addig, amíg nagyjából egynemű keveréket nem kapunk. Adjuk hozzá a többi belevalót: a tojást, a tejfölt, a kolbászt, a sajtot és az apróra vágott medvehagymát, és gyúrjuk össze. Ha nem akar összeállni, kis tejföllel segítsünk rajta.

Nyújtsuk ki a tésztát 3-4 mm vastagra, vágjuk háromszögekre, tegyük tepsire és süssük 200 fokon 20-25 percig, amíg szép piros nem lesz. Nekem 20 db lett belőle.

 

fotó 2

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. zuzka says:

    Hú, ez megtetszett, de elfogyott a vaj, kacsazsírral vajon milyen lehet?

  2. maimoni says: (előzmény @zuzka)

    Szia, szerintem jó! De abból max. 10 dékán tegyél bele.

  3. aheninterior says:

    Kacsazsírral én is sütöttem pogit, és ha tehetném, mindig azzal sütnék sósakat, annyira extra ízt ad pluszba, és omlósabb. Jó tudni, hogy takarékosabb megoldás, mint a vaj. Kicsivel 🙂

  4. A dékán az dekát akart lenni, csak a buta telefon kijavította, én meg nem vettem észre…

  5. zuzka says:

    🙂 Az én szemem is automatikusan javította, észre sem vettem a dékán-t. Szerintem ma kipróbálom és jövök az eredménnyel.

  6. zuzka says:

    Kész van! Kevesebb, 9,5 dkg zsírral készült, és rövidebb ideig (13 perc) sütve teljesen jó lett. Persze nem bírtam ki és még szezámmagot is tettem rá.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!