Mai Móni

Háromféle sós apró ugyanabból a tésztából

Nem mondom, hogy cukrászkarrierem csúcsa – mert hát nem lehet tudni, mit hoz a jövő -, de mindenképpen jelentős állomásnak értékelem, hogy egyéb V.I.P. -k mellett az izraeli nagykövetnek sütöttem ma pogácsát. A kérés az volt, hogy teljes kiőrlésű lisztből készüljön, én a tönkölylisztet választottam, ezzel a legjobb sütni a teljes kiőrlésűek közül, legalábbis eddigi ismereteim alapján. Amúgy a jól bevált túrós pogácsa receptjét követtem, az extra a forma, illetve a szórás: a pogácsára sajtot, a a rudakra fekete hagymamagot, a háromszögekre mozsárban megtört sós pisztáciát szórtam.

sós apró kicsi

A recept banálisan egyszerű:
50 dkg lisztet elmorzsolunk 50 dkg vajjal, belegyúrúnk 50 dkg túrót és 1,5 evőkanál sót. Pár órára hűtőbe tesszük, majd nyújtjuk (mondjuk fél centi vastagra), megkenjük a tetejét pici sóval felvert tojással, megszórjuk az adott feltéttel, és tetszőleges formára szaggatjuk.

Nekem három tepsibe fért bele, légkeverésen 200 fokon 25 perc alatt  sült meg (a rudak hamarabb).

 

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!