Mai Móni

Málnás millefeuille kócosan

Lehet ezt a sütit sokkal cizelláltabban készíteni, nekem is megy, de higgyétek el, így sokkal gusztusosabb, és nem utolsósorban kezelhetőbb. A millefeuille ugyanis három lapból áll, közte krém, így, ha egy falatot akar az ember kanyarítani magának, csak trancsírozással megy. Ellenben, ha a középső és a felső lapot eleve összetördeljük, a villának már nem kell… Tovább »

Süti mazochistáknak: mille feuille

Tulajdonképpen nem olyan bonyolult…de mégis, igényel némi gyakorlatot. És amíg ez nincs meg, esetenként kínszenvedés ennek a sütinek az elkészítése. Mondjuk azért, mert karamellizálás helyett odaégetjük a tésztalapokat. Vagy mert a krém folyik, a piszok, és nem akar a tésztacsíkon maradni. És akkor az ember visszaszedi a tálba, beteszi a hűtőbe, vár egy órát, hogy… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!