Mai Móni

A Nagy Macaron Projekt

Nos, eljött az idő, hogy elmeséljem, hogy is volt ez az egész. Ott tartottam, hogy eljött hozzám – az üzembe, de szigorúan üzemidőn kívül – Kitti és Dóri. Dóri fotózott, Kitti vezényelt. Pierre Hermé receptje alapján haladtunk, ami így nézett ki: 15 dkg mandulaliszt 15 dkg porcukor 5,5 dkg tojásfehérje _____ 15 dkg porcukor 3,5… Tovább »

Megtört a macaron-átok

Sokáig teljesen tudatosan tartottam távol magam a profi és hobbicukrászok között végigsöprő őrülettől, és MÁR CSAK AZÉRT SEM sütöttem macaront. Nem szeretek együtt hömpölyögni a tömeggel, így aztán kirekesztettem a látókörömből ezt a töltött mandulás habcsók-szerűséget, amelynek kötelező eleme a színezék, ami persze leginkább mesterséges. Nade. A balatonboglári Paletta Bistrobar tulajdonosa elkezdett először finoman, majd… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!