Mai Móni

Cseresznyés muffin – vagy inkább muffinos cseresznye…?

Bence mostanában mindig arra kér, süssünk muffint. Talált ugyanis egy erre specializálódott könyvet a polcon, és kinéz belőle egy-egy szimpatikus receptet szinte minden nap. Aztán tegnap apósomtól egy kisebb szatyornyi cseresznyével tértek haza, így adta magát a lehetőség, hogy süssünk cseresznyés muffint. A receptet viszont nem a könyvből néztem ki, hanem a kedvenc kevert tésztámat… Tovább »

Paleo csokitorta

Hát, ez korszakalkotó. Ez a csokikrém felejthetetlen. És ha ezerszer megkóstolom, akkor sem jövök rá, hogy avokádóból van. Fontos, hogy puha avokádót használjunk, csak annak van jó íze. Az alábbi mennyiségek 26 centis tortaformához szükségesek. Hozzávalók az alaphoz: 20 dkg darált mandula (blansírozott a legjobb) 5 dkg kókuszzsír 2 ek víz   A csokikrémhez: 4… Tovább »

Őszibarackos reszelt túrós – 10 perc munka, 40 perc sütés, és kész!

Ismét egy klasszikus sütemény, egyik kedvenc szezonális gyümölcsömmel: őszibarackkal. Persze, befőttel is jó, úgyhogy szezonon kívül sem kell lemondanunk róla. 29 centis piteformában készítettem, eredetileg közepes tepsiben szokták sütni, és kockára vágják – ha így szeretnénk, duplázzuk a mennyiségeket. Ebből 12 szelet vágható. Azért hívják reszelt túrósnak, mert úgy szokták készíteni, hogy az összegyúrt tésztát… Tovább »

Csokikrémes pite

Az elmúlt héten egy több mint ezer fiatalt megmozgató ifjúsági rendezvény vendégelőadói számára én vittem a süteményt; hétfőtől vasárnapig felvonultattam repertoárom legjobbjait, készítettem egészen különleges tortákat is, és csak utólag kaptam észbe, hogy például a marcipános diótortát le kellett volna fotóznom, mert ki tudja, mikor állok neki újra. Na de azt akarom elmesélni, hogy a… Tovább »

Egyszerű sütőtökös kevert süti dióval és vaníliával

Idén korán elkezdődött a sütőtök szezonja, és bár majd igazán finom akkor lesz, amikor a fagy egy kicsit megcsípi, már most mindenütt sütőtökös receptekbe botlik az ember. Persze, nálam sem maradhat el, nem akarok úgy tenni, mintha én nem élnék az ősz e magától értetődő alapanyagával.A másik: kaptam kipróbálásra madagaszkári vaníliarudakat a Vaníliavarázstól. Érdemes megnézegetni… Tovább »

Villámsüti – 5 perc keverés, 35 perc sütés

Van ez a recept, amit szerintem szinte mindenki ismer, én is sütöm már régóta, azt hittem, rég fent van a blogon, de nem találom. Saci hívta fel rá a figyelmemet, akinek a 10 perces kuglóf receptjét is köszönhetem; aki azt kipróbálta, próbálja ki ezt is. A klasszik recept: 1 kis pohár kefir/joghurt/tejföl – a többi… Tovább »

10 perces kuglóf

Nem, nincs készen tíz perc alatt. De tényleg ennyi ideig tart összeállítani a tésztáját.Nemrég, amikor a Szakácsok könyvéből sütöttem meg azt a meglehetősen bonyolult márványkalácsot, egy kedves olvasóm, Saci írta, hogy náluk azzal a recepttel vetekszik ez a tízperces, ráadásul ez sokkal-sokkal egyszerűbb, és pont olyan jó.Tényleg nagyon finom, és az is biztos, hogy a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!