Epres mini tortácskák
Végre itt a magyar eper! Hazai, szép, finom, érdemes belőle süteményt készíteni, úgyis hamar vége lesz a szezonjának – vagy csak nekem tűnik úgy, mert azt hiszem, egész évben el bírnám viselni. Egy nagyon egyszerű epres sütit mutatok, szintén saját recept, bár bizonyára rengeteg hasonló létezik, mert nem valami bonyolult találmány: nagy piskótatekercs-korongok eperlekvárral töltve,… Tovább »

Az igazi Friedmann nem olyan, mint az igazi Trebitsch, nem, egy sütiről van szó. Néhány bejegyzéssel ezelőtt ismét megemlítettem, hogy az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem úgymond világi (vagyis nem a rabbiképző), kultúrtörténész szakának hallgatója voltam. Bár az oktatóink a legkiválóbb hazai tudorok közül kerültek ki (Popper Péter, Veres András, Pelle János, Gábor György, Schőner…