Mai Móni

Epres mini tortácskák

Végre itt a magyar eper! Hazai, szép, finom, érdemes belőle süteményt készíteni, úgyis hamar vége lesz a szezonjának – vagy csak nekem tűnik úgy, mert azt hiszem, egész évben el bírnám viselni. Egy nagyon egyszerű epres sütit mutatok, szintén saját recept, bár bizonyára rengeteg hasonló létezik, mert nem valami bonyolult találmány: nagy piskótatekercs-korongok eperlekvárral töltve,… Tovább »

Túrókrémes epertorta

Lassan az eperszezon végére érünk – ma rendeltem egyik kedvenc zöldségesemnél 6 kilót, gondoltam, könnyű esti szórakozásként elteszek néhány üveg dzsemet, talán augusztus végéig ki is húzzuk vele, de a zöldséges csak annyit mondott: nem ígérem biztosra. Úgyhogy, még mielőtt késő lesz, készítsétek el ezt a gyors, egyszerű tortát. A piskótához: 4 tojás 4 ek… Tovább »

Az eper sorsa – avagy miért készült George Hamilton helyett egyszerű epres pite

Megígértem valakinek, hogy ma délutánra készítek számára valamilyen sütit, epres legyen, ez volt a kívánság. Hát akkor George Hamilton lesz – határoztam el, szerintem ez az epres sütik királya, bár inkább olyan királynős, szívesebben hívnám Lady Hamiltonnak, úgy még keszthelyi kötődése is lenne, hiszen Festetics Tasziló (a híres Festetics György herceg elsőszülött fia) felesége Lady… Tovább »

Paleo epres kókusztorta

Szereti a nép a paleo sütiket. Ez van. Én is szeretem. Nem eszem minden nap, de kétszer egy héten igen. Szeretek kísérletezni új sütikkel, és bár lehet, hogy ezt már előttem évekkel felfedezték ős-paleósok, nekem örömöt okozott, hogy ismét olyan desszertet sikerült létrehoznom, amely nem tartalmaz cukrot, lisztet, tejterméket, az élvezeti értéke mégis magas. Nem… Tovább »

Az igazi Friedmann – avagy epres sajttorta némi kiegészítéssel

Az igazi Friedmann nem olyan, mint az igazi Trebitsch, nem, egy sütiről van szó. Néhány bejegyzéssel ezelőtt ismét megemlítettem, hogy az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem úgymond világi (vagyis nem a rabbiképző), kultúrtörténész szakának hallgatója voltam. Bár az oktatóink a legkiválóbb hazai tudorok közül kerültek ki (Popper Péter, Veres András, Pelle János, Gábor György, Schőner… Tovább »

A neve George. George Hamilton.

Szeretném bemutatni lelkesedésem legújabb tárgyát, George-ot.Habcsók, eper, tejszínhab.Kell ennél több? Tehát, a neve George Hamilton, receptjét Gabi blogján, a Notburga konyháján találtam. Igazából eperszezonra való süti ez, amikor friss, finom eperszemekkel lehet telerakni a habot, de nem bírtam még hónapokat várni, muszáj volt kipróbálnom a receptet, így fagyasztott eperből főzőtt sűrű, ám nem túl sok… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!