Mai Móni

Karcsúsító vacsora: sült gyökérzöldségek diós pestóval

Mielőtt folytatom az őrült diéták bemutatását, az alacsony glikémiás indexű étrendhez szeretnék ötletet adni. Meg kell azonban jegyeznem (és ez itt a továbbképzés a GI témakörében), hogy a glikémiás index mellett szerepel egy másik érték, ez pedig a glikémiás telítettség (GL). Ez arról tájékoztat, mekkora összcukorterhelést jelent az adott táplálék elfogyasztása, vagyis mennyire lesz tartós a vércukor- és inzulinszint emelkedés. Vannak bizonyos élelmiszerek (tej, tejtermékek), amelyeknek alacsony ugyan a GI-jük, de magas a GL-szintjük. Ahhoz, hogy teljesen jól működjön a diétánk, ezt is érdemes figyelni. Ide kattintva olyan táblázatot találhattok, amelyben mindkét érték szerepel az egyes élelmiszerek mellett.

Most egy minden tekintetben kiváló ételt szeretnék mutatni nektek. Lehet önálló vacsorafogás, vagy köret valami finom hús mellé.

a1

Hozzávalók – tetszőleges arányban:

sárgarépa

fehér répa

zeller

póréhagyma

(tehetünk bele céklát, akkor szép lila lesz az egész)

3 gerezd fokhagyma összenyomva

bors

 

A diós pestóhoz:

10 dkg dió

2 ek reszelt parmezán sajt

2-3 db olajban eltett szárított paradicsom

3 ek olívaolaj (a paradicsomról is lehet leönteni)

1 ek balzsamecet

fél citrom leve

bors

 

A zöldségeket hasábokra vágjuk, a póréhagymát szeleteljük, egy tepsibe tesszük az összeset, a fokhagymát is beledobjuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal és két-három evőkanál balzsamecettel. Kézzel jól összeforgatjuk, majd alufóliával lefedjük, és 200 fokon 40 percig sütjük.

A diós pesto hozzávalóit aprítógépbe tesszük, és pépesre aprítjuk. Összeforgatjuk a megsült zöldségekkel, és tálaljuk.

 

Az ötletet Meiszner Katitól vettem.

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. János Rácz says:

    remek vacsorának látom

  2. Az is, bár a kép sajnos nem túl jó róla…


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!