Miközben a Caféblogra való költözésem folyományaként egyesével kategorizálom a bejegyzéseimet (mert nagyon jó kis tartalomjegyzék lesz ám ez így, majd nézzétek csak meg), újra és újra meglepődöm azon, hogy te jó ég, mennyi remek receptet feltettem már, amelyek a blog sajátos tulajdonsága miatt hamar süllyesztőbe is kerültek. Nemcsak Ti nem találjátok meg őket, drága olvasók, de még én is elfeledkeztem róluk.
Pedig itt van például ez a remek császármorzsa recept, amelyhez igaz, hogy be kell gyújtani a sütőt, viszont nagy mennyiséget készíthetünk relatíve rövid idő alatt.
És ha elé egy jó kis gulyást adunk, már kész is a komplett ebéd. Feltesszük reggel a gulyást, délre kész, közben pedig, úgy tíz órától indulva, elkezdjük a császármorzsát. Bekeverjük, állni hagyjuk fél órán át, aztán a sütőben megsütjük, negyedóránkénti átkeveréssel. Mindkét recept jó nagy mennyiség, ha ügyesek vagytok, másnapra marad a levesből, és egy kis palacsintával megint jól fog esni.
A hozzávalók listáját idemásolom, ha úgy döntetek, hogy ezt főzitek, ne kelljen sokat kattintgatni.
Tehát, a gulyáshoz:
Hozzávalók:
80 dkg marhalábszár vagy -comb
2 fej vöröshagyma
4 szál sárgarépa
1 fehérrépa
4-5 szem krumpli
1 kisebb zeller
2-3 gerezd fokhagyma
2-3 szem paradicsom
2 paprika
2 tk Erős Pista (vagy Édes Anna, vagy házi darált paprika)
3 tk őrölt pirospaprika
1 tk őrölt kömény
só
bors
A galuskához:
10 dkg sima liszt
3 dkg búzadara
1 tojás
víz
1 kk só
80 dkg liszt
6 tojás
8-10 dl tej
20 dkg vaj
25 dkg cukor
mazsola
1 citrom reszelt héja
Kellemes hétvégét!
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: