Mai Móni

Palacsinta terror

Hétfőn palacsintát sütöttünk, és a nagyobbik fiam, Bálint ezalkalommal elsajátította a forgatás feldobós módját. Erre annyira büszke, hogy azóta komoly nyomást gyakorol rám, hogy minden nap süssünk palacsitát. Így ez a hét a palacsinta jegyében telt.
Igazából annyira nem tiltakoztam, tudván, hogy ez a legváltozatosabban elkészíthető ételféleség, s így legalább tesztelhettem néhány újdonságot kis családomon.

Hétfőn almás palacsintát ettünk, kedden simát, lekvárral és
tejfölös porcukorral töltve (ez utóbbi a fiúk kedvence, akárhogy is erőltetem a túrósat, ami az enyém).

Szerdán következett a spenótos-diós palacsinta, aminek receptjét Sajtkukac Nikitől vettem. 15 palacsintára hangoltam a mennyiségeket. Nekem ízlett, de nem mondhatom, hogy osztatlan sikert aratott. Egynek jó volt.

Csütörtökön már Bence fiam is kedvet kapott a palacsinta-dobáláshoz, úgyhogy ketten bűvészkedtek a tűzhely körül, némi kiabálással és egy égési sérüléssel megúsztuk. Ezúttal valami édeset szerettek volna megint, így hát a következőt találtam ki: mákos palacsintákat készítünk, azokat 2 cm vastag karikákra vágjuk, jénaiba lerakjuk, soronként meglocsolva jócskán vaníliapudinggal, a maradék öntetet pedig a tálalásnál tesszük rá. Vagyis, majdnem mákos guba.

Kellett hozzá kb. húsz palacsinta, 15 dkg mák cukorral, és annyi tejjel felfőzve, hogy ne folyjon, illetve 3 tojássárgából, 8 ek kukoricakeményítőből és 1 liter tejből, cukorral és vaníliával főzött puding. Nagy sikere lett.

Ma, pénteken pedig esszük, ami van. Mivel a spenótos holmiból vagy fél tepsivel maradt, szépen külön szedegettem a palacsintákat, majd bepaníroztam és kirántottam őket – noha nem preferálom a bő zsírban sült ételeket, ezúttal ez látszott egyetlen lehetséges megoldásnak a finomság megmentésére. És lőn: nyelték, mint kacsa a nokedlit.
A guba-palacsinta finomabb lett, mint amilyen frissen volt, ennek elfogyasztásáért nem kellett különösebb trükköket bevetnem.

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. trinity says:

    Ez a mákos: fenomenális…De ha legközelebb marad a spenótosból-küldheted, nagyon szeretem:))))A türelmed pedig egyedülálló, grat!

  2. Maimoni says:

    Oké, fel van írva! :)A türelmem pedig abszolúte nem az igazi, a közös palacsintasütésnél én voltam a kiabálás. Néha sokat kiabálok. De egyszer egy gyerekpszichológus megnyugtatott, nem baj, ha a szülő időnként “felemeli a hangját”, hadd tudja a gyerek, hog most aztán tényleg felmérgesítette. Akkor van gond, ha valaki mindig ordítozik…

  3. trinity says:

    Maimoni,nekem a 3 mellett szintén volt néha kiabálás….Hogy is ne lett volna.Még most is előfordul….Az a gyanús, ha valaki úgy adja elő magát, hogy náluk minden csupa móka-kacakás kizárólag. Ott sántít valami. Igenis, türelmes az az anyuka, aki egy héten át naponta nekiáll a gyerekekkel együtt( mert tudjuk, úgy azért nehezebb) palacsintát sütni…Nem épp átlagos anyuka, hidd el:)))

  4. Maimoni says:

    Khmmm… Na, hát ez igazán jólesett, köszi!!:))))


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!