Ez a sütemény Szilvatorta címen szerepel az egyik kedvelt szakácskönyvemben, amely a Nova Szakácskönyvek sorozatban jelent meg, a címe Édességek/Gyümölcsös sütemények. Rengeteg jobbnál jobb recept található benne, és most, hogy kaptunk egy jó adag szilvát, itt kerestem ötletet.
Tehát elolvastam a receptet, és rájöttem, hogy hiszen ez egy quiche! Pofonegyszerű, és nagyon finom.
Hozzávalók (28 cm-s formához):
25 deka liszt
5 deka cukor
késhegynyi só
10 deka vaj
8 ek hideg víz
2 tk ecet
1 kg szilva
2 dl tejszín
2 tojás
őrölt fahéj
A lisztet egy evőkanál cukorral, a sóval, a vajjal, a vízzel és az ecettel összegyúrjuk (én a kenyérsütőgépben kevertette össze). A tésztát folpackba csomagoljuk, és fél órára a hűtőbe tesszük.
Ezalatt megmossuk, kimagozzuk a szilvát, a gyümölcs két felét még félbe vágjuk.
A sütőt előmelegítjük 220 fokra. Kivajjazuk a tortaformát, majd a tésztát kinyújtjuk és a formába helyezzük úgy, hogy kb. 2 cm-es pereme legyen (quiche formánál ez egyértelmű). A szilvát körönként jó sűrűn rárakjuk a tésztára, és így tíz percig sütjük. A tejszínt összekeverjük a tojásokkal, a maradék cukorral és a fahéjjal, röntjük a szilvára, és így még 25 percig sütjük.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: