Megbeszéltük a főnökséggel, kollégákkal, hogy mindenki csak a közvetlen környezetében szól a barátoknak, nézzék meg az oldalt, mert a következő két hétben az érkező kritikák s javaslatok alapján csiszolgatjuk tovább.
Szóval szólok.
Nézzétek meg: www.laptopkonyha.hu.
Olyan régóta szerettem volna írni róla, de eddig tartanom kellett a számat, most viszont vége a tilalomnak – úgyhogy dalolok.
Az oldal közel egy éve készül, én július óta dolgozom benne. Szilvinek köszönhetően kerültem a csapatba, aki az egyik alapító atya, Balogh Zoltán felesége. Zoli mellett ott van még Buza Sándor, igen, az az ősz hajú a Vacsoracsatából, és Györök László – ők hárman amúgy már nagyon régóta jó barátok. A projekt maga pedig OZ, azaz Olgyai Zoltán szaktudására épül, aki amellett, hogy kiváló és eredeti szakács, valami hihetetlen humorérzékkel rendelkezik.
OZ, Sanyi és Szilvi (a képet Szilvitől kaptam) |
Az oldalon OZ saját receptjei találhatóak, ezeket főzi meg a felvételeken. Amíg az ő keze jár, Sanyi szóval tartja. Egészen őszinte leszek: tartottam Sanyitól. Ifjúkori emlékeim között rádiós-műsorvezetős tevékenysége élt, és az alapján, bevallom, nem volt igazán szimpatikus. Ez az előítélet első találkozásunkkor még nem is igazán dőlt le bennem, merthogy jól leszólta a croissant-omat, amivel a kedves kollégákat leptem meg, amiért hajnalban keltem. Jó, viccből tette, nadeakkoris, ugye… Aztán ahogy egyre többet beszélgettünk (mert azt nem merem írni, hogy egyre jobban megismertem), úgy lett egyre szimpatikusabb, azt hiszem, kezdem érteni, mikor viccel… A legnagyobb fordulatot pedig azt hozta meg bennem, amikor megtudtam, hogy huszonvalahány éve él boldog házasságban a feleségével, Ildikóval, akit a karácsony előtti laptopkonyhás bulin volt szerencsém megismerni. Bájos, kedves, aranyos, egyszóval tüneményes nő.Vagy inkább: Nő.
No, de ennyit Sanyiékról, beszéljünk inkább a Laptopkonyháról. 🙂
OZ főz, Sanyi szemléli. (Szilvi fotója.) |
Az oldalon a felvételek két minőségben, HD verzióban, és egy egyszerűbben vannak fent; kiderült, hogy a HD minőség sok számítógép számára túl jó, nem tudja lejátszani, ezért volt szükség a “lebutított” változatra. Én is csak ezt tudom nézni.
OZ a csodák csodája, akit saját teste sem korlátoz. |
Mivel OZ Ausztriában él meglehetősen régóta, kicsit németesen beszél magyarul – és ennek köszönhetően volt szükség rám, a feladatom ugyanis többek között az, hogy stilizáljam, magyarítsam a receptjeit. Ezen kívül híreket, érdekességeket írok, az alapanyagokról gyűjtögetek ezt-azt, illetve a fórum moderálása is az én dolgom lesz.
Amit főztünk, meg is esszük! – OZ a stábnak tálal. |
A receptek stilizálása közben többször elfogott a vágy, hogy “hú, ezt gyorsan megfőzöm, és felteszem a blogra…”, de aztán mindig győzött a becsület… Megálltam. Eddig. Na de mostantól!
Látogassátok meg az oldalt, ha van kedvetek, és mondjatok róla véleményt – akár itt, nekem, akár ott, a fórumban. Tekintsetek rá úgy, mint egy kisgyerekre, aki fejlődni fog – és a fejlődés irányát Ti is mutathatjátok.
Kíváncsian várom a hozzászólásokat.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)
Jaj, már annyira megszoktam a FB-ot, hogy lájkolni akartam a bejegyzést! :-)))
Huh, később írtad, de sokkal érthetőbb, követhetőbb bejegyzés lett! Be is linkelem az én zűrzavaros megmozdulásomba, ha nem gond!Puszi és hajrá laptopkonyha!Szilvi
Végre ! Már annyira vártam, hogy mikor szólsz, hogy lehet valamit nézni. És igen: lájk.
Juj, de jó!Már vártam, hogy mikor is készül el. Már regisztráltam is, várom a visszaigazolandó levelet, hogy aztán kedvemre nézelődhessek. 🙂
Hajrá! Már nagyon vártuk! Amint lesz kicsit több időm, már futok is nézelődni!!! És most kicsit irigykedem rád, de persze csak jó értelemben! :))
Ez nagyon jó!
Nagyon jóóóóóóóó!!!!!!:-)Pusza Ildi :-)))))
Ha már kérted a véleményezést… 🙂 Egyszerű, jól áttekinthető a design. Könnyen megtalálhatóak a tartalmak. A nyitó flash jó ötlet, nagyon jó a részletes receptkereső. Az oldal színe is jól eltalált szerintem, bár a logó nekem nem tetszik, kicsit “olcsónak” hat a grafikai megoldás. A másik, ami nekem kicsit rontotta az összhatást a fotók minősége. Sok olyan volt, ami szemcsés, nem éles, és a legtöbb ugyanabból a szögből készült. Így nem a legtökéletesebb formáját mutatja az ételnek. 🙂 Nekem sokat jelent, ha szép ételfotókat láthatok, gondolom másnak is. Jó munkát, és sok sikert Nektek! 🙂
Kedves Hababann!Nagyon örülök, hogy összességében tetszik az oldal és, hogy ilyen részletesen kifejtetted a véleményedet! Bocsánat, hogy Móni asztalához kotnyeleskedek, de mivel érintett vagyok én is, csak egy pici dolgot szeretnék jelezni a fotókkal kapcsolatban. Azokra gondolsz, amiket a recepteknél látsz? Azért nem olyan szép “fotók” azok, mert nem fotók! Ha rájuk mész a kurzorral, meglátod a trükköt!Üdvözlettel és azzal a reménnyel, hogy rendszeres látogató leszel te is!Balogh-Ficsor Szilvi
Nem bírtam kivárni a regisztrációt, ezért elkezdtem nézni a videókat. Lehet regisztráció nélkül is. Akkor miért kell regisztrálni? Mikor morzsákat hullattál erről a projectről, azt hittem, fizetős lesz:)Ez kész bűnre csábítás – tanulás helyett mascarponekrémkészítést nézni… 🙂
Ne is mondd, holnap vizsgázom, és itt rágom a körmöm, mit szóltok…:))A fotókhoz annyit hozzátennék, hogy ahol valóban képek vannak, egyetértek, vannak helyek, ahol bizony lehetne jobb is. De remélem, majd találunk is jobbakat!:)
Gratulálok! Megyek nézem az oldalt és igyekszem majd értelmes, építőjellegű megjegyzéseket hozzáfűzni. 🙂
Este valamiért nem engedett kommentelni a rendszer.Nagyon klassz lett, szép, áttekinthető, persze rögtön a desszertekre kattintottam :-DHajrá Laptopkonyha-Csapat!!!
juhhéééé…nekem megy HD-ben is. és sokkal jobb a minőség.néha kicsit túlzottan “dedós” Sanyi stílusa, de ha a kezdők szemszögéből nézem, akkor kell az ilyen. max majd megszokom. mert ez ugyan nem tántorít el engem. (a mákparfét kukkintottam meg az este)nekem helyben ment a regisztráció, jött a visszaigazolás.hírlevél milyen rendszerességgel lesz?s máris találtam főzhetőt, a tiroli gerslileves még erre a hétre tervbe véve.hajrá, ez egy nagyon klassz dolog, várom a továbbiakat.
Hát kukkintani nem itt kell,max. csak kukkantani lehet ,de a laptopkonyha valóban remek.Rengeteg képet szeretnék.Timi
Gratulálok, szép munka!
Még este ránéztem és alig tudtam otthagyni!! Szerintem nagyon jó lett! Már nagyon vártam én is.(gyorsan megnéztem Sanyi narancs filézését, .. :)), kb ilyenre számítottam, csúcs!!)Nagyon sok sikert, örömet, és “jó sok munkát” kívánok az egész csapatnak!!
Én is megnéztem, a logó nekem sem nagyon jött be, az ötlet viszont tényleg jópofa, sok praktikát lehet belőle tanulni, hiszen van, amit néha még a fázis fotók alapján is nehéz kisilabizálni. Szóval gratula 🙂
Gratulálok, nagyon jól sikerült! Jó is és a logót kivéve nagyon szép is lett!
Nehéz megszólalni és kritizálni egy ilyen hatalmas munkát, ekkora lelkesedést. Én remek ötletnek tartom, a komplexitása kitűnő, a címlap az nlcafé-t idézi nekem, de tetszik és az ételek körbeforgathatósága is szuper. Hiányoltam a főszereplőkről szóló bemutató írást, nehézkesen, a “rólunk” címszó alatt találtam pár elejtett szót. Nekem a B. Sándor nem esetem, mint média személyiség, de ez teljesen szubjektív ugye. Oz nem ejt rabul, és a kamerát sem sajnos, szerintem nem alkalmas tv-s műsor szereplőjeként megjelenni. Hiába a sok munka, a két főszereplő érdektelen csevegést folytat a főzés alatt. Oz mellé egy tűzrőlpattant menyecskét jobban el tudnék képzelni. Nagyon drukkolok, sokat vártam a laptop konyhától, megérdemelnétek a sikert!
Köszi mindenkinek! Kriszta, OZ belejön, szerintem jó lesz, de kellett neki idő, amíg felengedett a forgatásokon. Később villant meg a humorérzéke is:)
Megnéztem és jónak ítélem. 🙂 Remek, hogy férfiak főznek. 🙂