Mai Móni

Milyen legyen a Wok?

Ismét a segítőkészségetekre apellálok, ugyanis újabb olvasói kérdés érkezett: milyen wokot érdemes venni?
Én egy tapasztalatot tudok mondani, a sajátomat: ikeás wokom van, teljesen jól funkcionál, attól eltekintve, hogy helyenként rozsdásodik. Árban kiváló, de nem tudom, hogy más, hiper-szuper wokok mennyivel tudnak többet.
Ha van tapasztalatotok, kérlek benneteket, osszátok meg velem, velünk, másnak is hasznos lehet.

Amúgy a kérdést feltettem a Facebookon is, és érkezett már néhány nagyon hasznos válasz, de úgy tapasztaltam, ha itt kérdezek, többen hozzászóltok. Azért gyertek oda is, lájkoljátok az oldalt, és folyjatok bele a csevegésbe…

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Zita says:

    Állítólag a kalapált vasból készült, jó vastag falú wok a tuti.Nos, kaptam pár éve egy ilyet, de alig használom. Megemelni se bírom. 🙁 Márpedig egy wokban időnként dobálni kéne a zöldségeket, egyebeket…

  2. Andicsek says:

    az enyém ugyan nem kalapátlt vasból van hanem öntöttvas. két füle van ugyan debazi nehéz. zöldséget sosem látott, viszont rizseshúst, krumplistésztát kizárólag ebben az edényben készítek. Ja és zsírszalonnát sem sütök másban:)

  3. Anonymous says:

    Ikeásat vettünk egyszer anyukámnak, nagyon rozsdás lett az évek alatt. Vas ízű lesz benne az étel. Ajándékba kaptam egyet, azt nagyon szeretem. Tapadásmentes az alja, szinte mindenhez azt használom. Sajnos nem tudom, hogy hol vették.

  4. Zsóka says:

    A wokom a Tesco tavalyi akcióján lett az enyém. Imádom. Tapadni csak az tapad meg rajta, aminek meg kell. Gyorsan felmelegszik, és isteni kínai kaja készül benne. A bambusz gőzölővel is tökéletes, bár még a füstölést nem próbáltam de fogom. A neve Thomas. Merem másnak is ajánlani, mivel nem az a bazi nehéz darab.

  5. Anonymous says:

    Örülök ennek a kérdésnek, mert ez most nálam is aktuális. Azt szeretném még tudni, hogy ki milyen gyakorisággal használja.

  6. Maimoni says:

    Én az enyémet hetente többször.

  7. Anonymous says:

    Az enyém echte kínai boltból van, vas a szentem, de nem az a nagyon nehéz fazon. Van hozzá bambuszgőzölő, és a bácsika adott hozzá egy bambusz kefét(?) (nem kefe alakú kefe 😀 ), hogy csak és kizárólag azzal szabad sikálni. Meg a lelkemre kötötte, hogy minden tisztítás után vékonyan olajozzam be, nehogy rozsdásodjon. Na ez egyszer-kétszer elmaradt, rozsdás lett, visszamentem a boltba, közölték, hogy dörzspapírral súroljam ki, aztán nagyon forró olajjal égesse ki a wokot. Megtörtént, azóta is jól szuperál. 🙂 Pedig csak noname wok. (isteni indiai kaját is tud csinálni 😀 )Vera

  8. Delish says:

    ezt nagyon hasznosnak talaltam anno mikor az en wokom is berozsdasodott es ujraelesztettem! jol meg kell etetni zsirral a wokot a vasarlas utan, ez a titka a jo woknak, akkor nem lesz rozsdas es nem ragad le benne semmi, mert keletkezik egy reteg a zsirral valo kiegetes altal. A tapadasmentes aljuak azok nem igazi wokok. Nagyon hasznos ez a cikk. http://www.thaifoodandtravel.com/features/wokcare.html


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!