Amióta megfizethetővé vált a magyar eper, igyekszünk minden alkalmat megragadni, hogy együnk belőle. Aztán előfordul, hogy összegyűlnek olyan szemek, amelyek ütődöttek, puhulni kezdenek, de nem rothadnak – ezekből még tuti levest készíthetünk mindössze 3 perc alatt.A hozzávalók:
kb. 1 kg eper
1 l tej
1 nagy pohár görög joghurt (kb. 400 g)
2 dl tejszín
cukor ízlés szerint
A felsorolt hozzávalókat egy kancsóba szórjuk, öntjük, és botmixerrel simára turmixoljuk. Vaníliafagyival tálaljuk. Ha a hozzávalók hidegek voltak, még hűtenünk sem kell a “levest”. Hűtőben tárolva másnap is jó.
Ennyi!
Nagyon durván egyszerű, nem?
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: