Mai Móni

Sült gyökérzöldségek rozmaringgal

Ha nem akarsz megint rizst vagy krumplit enni a húshoz, próbáld ki a sült gyökérzöldségeket. Kis balzsamecettel, olívaolajjal, sóval, rozmaringgal – és nemcsak köretnek, de önmagában is nagyon finom. A recept nem szentírás, nyugodtan lehet variálni annak megfelelően, éppen mihez van kedvünk, vagy milyen zöldségeket kapunk.

sam_0378Amit most én felhasználtam:

3 kisebb cékla

4 szál sárgarépa

2 szál fehérrépa

1 zellergumó

3 viszonylag kicsi édesburgonya

1 fej fokhagyma

3 fej lila hagyma

1 szál póréhagyma

1 ek szárított rozmaring (a friss még jobb, abból néhány ágat dobjunk a zöldségek közé)

balzsamecet

olívaolaj

sam_0379

  1. A zöldségeket megpucoljuk, és feldaraboljuk: a répákat és a póréhagymát kicsit vastagabb karikákra, a többi zöldséget nem kifejezetten matematikai értelemben vett kockákra, a lila hagymákat cikkekre vágjuk. A fokhagymagerezdeket kiszabadítjuk a héjukból.
  2. Előmelegítjük a sütőt 190 fokosra.
  3. Az összes zöldséget a tepsibe szórjuk, megsózzuk, megszórjuk a rozmaringgal, meglocsoljuk olívaolajjal és balzsamecettel – úgy nagyjából fél-fél decivel. Jól átforgatjuk az egészet, hogy mindenhova jusson az ízesítőkből.
  4. Aláöntünk úgy 1 dl vizet, és betoljuk a sütőbe. 1 órán keresztül sütjük úgy, hogy időnként átkeverjük, és ha a lé elfogy alóla, kis vizet mindig utánaöntünk. De épp csak egy kicsit, hogy a zöldségek nehogy leégjenek.

Nekem langyosan ízlik a legjobban.

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!