Mai Móni

Szezámmagos-ricottás háromszögek

A ricotta az olasz konyha rendkívül kedvelt alapanyaga, mi savótúrónak is nevezzük, lévén, hogy a sajtkészítés során visszamaradó savóból készítik. Sokoldalú a felhasználása, én ezúttal ezeknek a kis háromszögeknek a tésztájába kevertem.

a3Hozzávalók:

25 dkg ricotta

2 tojás

5 dkg vaj

1 tk sütőpor

25 dkg liszt

1 tk só

A tetejére:

tojás a kenéshez

szezámmag

a1A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, vékonyra nyújtjuk (2-3 mm), majd háromszögekre vágjuk. Sütőpapírral borított tepsire rakosgatjuk, lekenjük felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal, majd 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.

Mártogatós szószokhoz kiváló, mondjuk, grillezéskor.

 

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!