Ebéd 20 perc alatt: spenótos-tonhalas spagetti

Nagyobbik lányom, Nóri júliusban férjhez ment, és nagy örömmel vetette bele magát a háziasszonyi teendőkbe. Jó ezt látni nekem, bevallom, engem is inspirál, hogy szárnyal a konyhában; egyrészt, büszkeséggel tölt el, hogy sok mindent főz-süt a blogomról (tehát érdemes volt…!), másrészt ötleteket ad a főzéshez nekem is.

Egyik alkotása például ez a spagetti, ami 20 perc alatt készen van onnantól, hogy melegíteni kezdjük a vizet a tésztához. Remek megoldás például arra az esetre, ha semmi ötletünk sincs, hogy mi legyen a vacsora. Vagy az ebéd.

Hozzávalók 4 személyre:

300-350 g tonhal (konzerv)*

250 g koktélparadicsom

1 csomag bébispenót

3 dl tejszín 

100 g cheddar sajt

1 cs (500 g) spagetti tészta

2-3 gerezd fokhagyma

só, bors

kevés olívaolaj

  1. Először is tegyük fel a tűzhelyre a vizet a tésztának, egy evőkanál sóval.
  2. A koktélparadicsomokat félbe vágjuk. Egy lábasban az olívaolajat melegíteni kezdjük az összenyomott, vagy apróra vágott fokhagymával együtt, és ha felforrósodott, kezdjük el pirítani benne a paradicsomokat. (Ha olyan tonhalat használunk, amely olívaolajban van, akkor a lecsepegtetett olajat használjuk fel itt.)
  3. Pár perc múlva adjuk hozzá a bébispenótot, fonnyasszuk meg kissé, majd jöhet a tonhal, és öntsük is fel a tejszínnel.
  4. Sózzuk, borsozzuk, végül beletesszük a kis kockákra vágott sajtot, és lekapcsoljuk alatta a hőt.
  5. Ha már közben felforrt a tészta vize valamikor, dobjuk bele a spagettit, és főzzük al dentére. Azaz ne főzzük túl, az agyonvágja a tésztát!!
  6. Ha minden kész, tálalhatunk, a tetejére még szórhatunk sajtot – de ne áruljuk el egyetlen olasz ismerősünknek sem, hogy sajttal ettük a halat, mert ez náluk főbenjáró bűn.

*Ami a tonhalkonzervet illeti, én (illetve Nóri is) Rio Marét használok, amely a legkedvezőbb áron, legalábbis erre felénk az Aldiban és a Lidlben szerezhető be. 4 db 80g-os egység van összecsomagolva, négy személyre ez pont elég, és így 320 g.

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »