Húsvét után, amikor már mindenkinek elég volt a kalácsból, a tojásból, a sonkából, eljön a maradékhasznosítás ideje. Túl jó falatok ezek ahhoz, hogy csak úgy kidobjuk őket, és hát egyébként sem szép dolog. A sonkára rengeteg ötletem van, a quiche-től kezdve a tortilláig, hús helyett mehet a kerékrépa leves gombócába, sonkás tészta, lasagna, palacsinta, ennyi mindenre már nem is elég. A főtt tojás mehet fasírtba, rakott krumpliba, a kalácsból meg készíthetünk mondjuk kalácspudingot vagy francia pirítóst. A sós kalácsból bundás kenyeret kalácsot.
Vagy: dobjunk be mindent az aprítógépbe, illetve a kalácsot ne, azt tartogassuk pirítósnak (a sósat, az édes nem annyira lesz ehhez jó), és készítsünk egy szuper szendvicskrémet, amit újult energiával tüntet el a család egy kiadós reggeli vagy vacsora alkalmával.
Ugyanilyet készíthetünk maradék pörköltből, anyósom ennek nagymestere volt, a maradék szarvas- vagy vaddisznó pörköltből (apósom vadászott) olyan pástétomokat rittyentett, hogy alig vártam, hogy az amúgy igazán ízletes főfogás szendvicskrémmé avanzsáljon.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)