Beismerem, irigylésre méltó a helyzetem. A saját cukrászdánk és üzemünk épületében lakunk, ami annyit tesz, hogy még egy esedékes kijárási tilalom esetén is szabálysértés elkövetése nélkül jutok be a munkahelyemre. Vagy legalábbis semmiféle írásos engedélyt nem kell bemutatnom senkinek, mindössze egy ajtón ki, egy másikon pedig be kell mennem.
Az “ott dolgozom, ahol lakom” összes hátrányával együtt ennek a szitunak az az előnye, hogy mindig van itthon liszt, cukor, tojás, tej, kókuszreszelék, mandulaliszt, csoki – és még egy csomó olyasmi, ami egy cukrászüzem raktárában fellelhető.
Vigyáznom is kell, mert amióta az üzemben töredékére esett vissza a munka, elkapott a kísérletező kedv, és folyton új recepteken jár az eszem. Eldöntöttem: kitalálok egy új, cukormentes kollekciót, hogy ne csak paleo sütijeink legyenek, hanem olyanok is, amelyekben van tejtermék, de nincs cukor. Az első ötletem egy cukormentes pisztáciás sajttorta, amelyhez kókuszos kekszalapot képzeltem el. Úgyhogy, elsőként cukormentes kókuszos kekszet sütöttem, ami van annyira jó, hogy érdemes a receptjét így külön is megörökítenem.
18 dkg darált olajos mag+kókuszreszelék – azaz: mandulaliszt, törökmogyoró liszt, darált dió, valamennyi mákkal is el tudom képzelni. Én most 6 dkg mandulalisztet, 6 dkg törökmogyoró lisztet és 6 dkg kókuszreszeléket használtam, de hát nekem ugye könnyű.
2 tojásfehérje
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)