Paleo moszkauer

Vagy valami hasonló. Az eredeti moszkauerben nincs tojás, ellenben van liszt, a paleo verzióba tettünk tojást, cserébe lisztmentes. Valamit valamiért – a csoki és a sült olajos magok ízét így is élvezhetjük.

Hozzávalók kb. 20 darabhoz:

20 dkg darált dió

10 dkg darált törökmogyoró

10 dkg kókuszreszelék

4 tojás

12 dkg nyírfacukor (vagy más természetes édesítő)

fél narancs reszelt héja (kezeletlen)

10 dkg 80%-os étcsoki

1 ek kókuszolaj

1. A sütőt előmelegítjük 180 fokosra.

2.  A tojásokat összedolgozzuk a nyírfacukorral, majd belekeverjük a kókuszzsírt is. Hozzáadjuk a diót, a mogyorót és a kókuszreszeléket, valamint a narancshéjat.

3. A lehető legnagyobb tepsinkbe sütőpapírt terítünk. A masszából pingponglabda méretű golyókat formázunk, majd kicsit lelapítjuk, és a tepsin egymás mellé helyezzük. 15 perc alatt készre sütjük.

4. A kókuszolajjal mikróban szakaszosan melegítve (30 másodpercenként átkeverjük) megolvasztjuk az étcsokit, és bekenjük vele a kihűlt kekszek alját.

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »