Amikor felhívtak a Gourmet Fesztiváltól, hogy vegyünk részt az eseményen kiállítóként mint cukrászda, egészen meghatódtam. Ugyanakkor éreztem, hogy bármennyire is jól hangzik, idén még nem tudnánk megugrani ezt a magasságot, nem vagyunk annyian, és jelenleg a kapacitásunk is eléggé a maximális kihasználtság vonalában mozog.
Fájó szívvel bár, de végül nem vállaltam el.
Ám akkor jött egy újabb telefon, hogy ha kiállítóként nem is leszünk ott, de nincs-e kedvem egy workshopot tartani, sütni valami jó kis sütit közösen a jelentkezőkkel. Hát, miért is ne, gondoltam. Mivel a fesztivál idei egyik témája a sör volt, arra gondoltam, legyen sörös süti. Meggysörös. Na meg csokis. Hát valahogy így kezdett körvonalazódni ez a recept.

A workshopon pici, 20 centi átmérőjű formákban sütöttük a sütit, három darab jött ki a receptben megadott mennyiségből.
Meggysörös cheesecake brownie
Hozzávalók:
12 dkg vaj
12 dkg étcsokoládé
12 dkg nádcukor
3 tojás
12 dkg liszt
3 dkg cukrozatlan kakaópor
2 dl meggysör
12 dkg krémsajt (Philadelphia, vagy mascarpone)
4 dkg porcukor
1 tojás
1 dl meggysör
pisztácia durvára törtve
sósmogyoró
1. Gőz felett olvasszuk meg a csokoládét, a cukrot, és a vajat, adjuk hozzá a tojásokat, keverjük el.
2. Adjuk hozzá a lisztet, kakaót és a sört, keverjük simára. Töltsük a tésztát 26 cm-es kapcsos formába, amelynek az aljába sütőpapírt tettünk.
3. Keverjük össze a krémsajtot a porcukorral, a tojással és az 1 dl sörrel, majd kanalazzuk a tésztára és egy kés élével kenjük egy kicsit szét. Szórjuk meg a tetejét durvára tört pisztáciával és sósmogyoróval.
4. 180 fokos előremelegített sütőben süssük 35-40 percig. A szeleteléssel várjuk meg, amíg teljesen kihűl.
Jó, a napunk úgy kezdődött, hogy Budapestre utaztunk, átvettük a karszalagokat, és elkezdtünk körbenézegetni, kóstolgatni. Voltak nagyon finom élményeink, és bizony csalódtunk is néhány helyen. Ezzel együtt jól szórakoztunk, és vártuk, hogy elérkezzen a workshopok sorában a mi időnk – és akkor átöltöztünk…
Jól láthatóan, elöl-hátul Móniban:-)
Jó kis csapat jött össze, a rendelkezésünkre álló egy órát jól kitöltöttük. Finom belga meggysört kaptunk a sütihez, nagyon kellemes gyümölcsös ízt adott neki.
Minden résztvevőnek lett egy saját kis brownie-tortája. Végül összeálltunk egy csoportképre is.
Jó buli volt, jó süti lett. Persze, itthon is megsütöttem, immár rendesen, a 26 centis formában, és remek lett.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: