Nem túlzás, tényleg öt perc, a flancos név dacára. Valójában az is hosszabb ideig tart, amíg leírom, mi is a teendő. Az első persze, hogy legyen valahonnan málnánk. A második, hogy legyen kiváló vaníliafagyink, és minimum annyira kiváló tökmagolajunk. A tökmagolajat és a málnát a Cekker Bevásárlóközösségben (röviden: a Cekkerbő’) szerzem be helyi termelőktől. Javaslom, hogy ha van a környezetetekben bevásárlóközösség, támogassátok a helyi termelőket azzal, hogy náluk vásároltok! Keszthelyiek és környékiek egész egyszerűen jöjjenek a Cekkerbe:-)
30 dkg málna
25 dkg mascarpone
kb. 6 dl tej
3-4 bazsalikomlevél
cukor ízlés szerint
vaníliafagyi
tökmagolaj
Egy tálba tesszük a málnát, felöntjük a tejjel, beletesszük a mascarponét és a cukrot, a bazsalikomleveleket is megtépkedve, és adunk neki a botmixerrel.
Kész.Tálalhatunk. Leves, rá a vaníliafagyi, és meglocsoljuk az olajjal.
Pazar.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: