Mai Móni

Bazsalikomos málnaleves tökmagolajos vaníliafagyival 5 perc alatt

Nem túlzás, tényleg öt perc, a flancos név dacára. Valójában az is hosszabb ideig tart, amíg leírom, mi is a teendő. Az első persze, hogy legyen valahonnan málnánk. A második, hogy legyen kiváló vaníliafagyink, és minimum annyira kiváló tökmagolajunk. A tökmagolajat és a málnát a Cekker Bevásárlóközösségben (röviden: a Cekkerbő’) szerzem be helyi termelőktől. Javaslom, hogy ha van a környezetetekben bevásárlóközösség, támogassátok a helyi termelőket azzal, hogy náluk vásároltok! Keszthelyiek és környékiek egész egyszerűen jöjjenek a Cekkerbe:-)

Hozzávalók 4 személyre:

30 dkg málna

25 dkg  mascarpone

kb. 6 dl tej

3-4 bazsalikomlevél

cukor ízlés szerint

vaníliafagyi

tökmagolaj

Egy tálba tesszük a málnát, felöntjük a tejjel, beletesszük a mascarponét és a cukrot, a bazsalikomleveleket is megtépkedve, és adunk neki a botmixerrel.

Kész.Tálalhatunk. Leves, rá a vaníliafagyi, és meglocsoljuk az olajjal.

Pazar.

 

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!