A helyzet az, hogy desszert fronton kicsit túltoltam az idei karácsonyt. Flódninak lennie kell mindig, ez vitán felül áll. A mézes krémesünk meg annyira finom, hogy azt gondoltam, kár lenne kihagyni, hiszen úgyis jönnek a sógoromék, a szüleim, az öcsém a családjával… Szóval, leszünk elegen. Ezért aztán még bejátszottam egy habos mákost, képviselőfánkot, mert az meg apukám kedvence, és végül még úgy húsz zserbó kosárkát, mert az meg jó.
A receptet évekkel ezelőtt találtam Praliné Zsuzsinál, akit nagyon nagyra tartok, és akitől sokat tanultam már eddig is, úgyhogy mindenkinek ajánlom figyelmébe a receptjeit, aki kedveli a francia desszertek világát. Ez a kosárka finom kakaós linzertésztából, baracklekvárból, diótöltelékből és csokimázból áll, utóbbi már az én változtatásom, Zsuzsi eredetijén nincs csoki. Hozzávalók 20-22 db 10 cm átmérőjű kosárhoz – a tésztához:
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: