Az vele a gáz, hogy nehéz abbahagyni. Nem mondom, hogy lehetetlen, mert azért aki nagy önuralommal rendelkezik, az meg tudja tenni. Nálunk az a tapasztalat, hogy addig járunk rá, amíg van.
A recept eredetije még nagyon régről származik, nagyjából öt éve kaptam, azóta változtatgattam rajta, és ma ez az egyik sós kedvencünk. Cheddar sajttal készítjük, mert azt mindenki nagyon szereti a családban; az Aldiban és a Lidl-ben egészen baráti áron hozzá lehet jutni.
Hozzávalók:
35 dkg liszt
20 dkg zsír (nem margarin!)
1 tk só
3-4 ek tejföl
15 dkg reszelt cheddar sajt
a kenéshez 1 felvert tojás
a szóráshoz szemes mák, vagy valami más mag (szezám-, len-, fekete hagymamag)
Fogalmam sincs, meddig áll el. Elfogy.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)