Ezt a sütit már nem is én szoktam készíteni, hanem nagyobbik lányom, Nóri. Nekem inkább a klasszikus almás pite receptje “áll kézre”, ha már valami almásat akarok sütni, pedig ez is van olyan jó… Meglehetősen egyszerű recept, nyugodtan bevonhatjuk a családot az almapucolásba, kockázásba, jó társaságban úgyis jobban megy az idő…
30 dkg liszt
20 dkg vaj
1 ek porcukor
csipet só
6 ek jéghideg víz (hogy ne legyen ragacsos a tészta)
A töltelékhez:
1 kg alma
15 dkg cukor
2 ek étkezési keményítő
1 kk fahéj (mézeskalács fűszerrel is finom)
kevés reszelt szerecsendió
1 citrom leve és lereszelt héja
2. Az almát megpucoljuk, kb. 1×1 centis kockákra vágjuk (nem kell vonalzó), összekeverjük a fűszerekkel, a cukorral és a keményítővel.
3. A tésztagombócot 2/3-ad – 1/3-ad arányban kettévesszük, a nagyobb darabot kinyújtjuk, és beleterítjük egy sütőpapírral borított kisebb tepsi, vagy egy 29 centi átmérőjű piteforma aljába. Beleöntjük az almatölteléket, majd kinyújtjuk a maradék tésztát is, és csíkokban rátesszük az alma tetejére.
4. 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)