Mai Móni

Mitől zöldül meg a gyümölcsös süti?

Biztosan sokan találkoztatok már azzal a jelenséggel, hogy ha fehér tésztába – általában kevert sütibe – meggyet, áfonyát, vagy más sötét színű gyümölcsöt kevertek, a tészta egészen hihetetlen zöld színű lesz, elsősorban a gyümölcsszemek körül. A látvány bizarr, és bizony előfordult, hogy valamelyik kávézóból rémülten hívtak, hogy Móni, ma kaptuk ezt a paleo meggyes sütit, lehetséges hogy penészes???

Nem, nem lehetséges, főleg, ha csupán előző nap készült. A minap egy társaságban ismét előkerült a téma, amivel azóta nem foglalkoztam, hogy valamennyi sütitésztánkat, amelybe belekeverjük a meggyet, vagy a más sötét gyümölcsöt, kakaós tésztával készítjük. A kakaósban nem látszik semmi furcsaság. Nos, mivel nekem szegezték a kérdést, most tényleg utánajártam, és azt találtam, hogy a szódabikarbóna lúgosító hatása a felelős a csodás zöld színért, ugyanis némely gyümölcs színanyaga reakcióba lép vele, oxidálódik. Két megoldás kínálkozik tehát: vagy kevesebb szódabikarbónát teszünk a tésztába (vagy sütőport, ami szintén tartalmaz szódabikarbónát), vagy kakaóval nyomjuk el a nem kívánatos színt.  

Meggyes, vagy meggyel is készíthető sütik a blogon:

Villámsüti, 5 perc keverés, 25 perc sütés

Germersdorfi cseresznyés pite

Galette

Muffin

Kaliforniai meggyes torta

Rosa Parks torta

Columbo kocka

Mákos Columbo

Paleo meggyes csokitorta

 

 

 

 

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!