Gyorsan, már amennyire csak lehet. A lényeg az egyszerű kosárka-tészta, ami kisütve tulajdonképpen bármivel tölthető. Ezúttal majonézes csirkés kukoricasaláta került bele. Gondoltam, ezzel a recepttel megszakítom útibeszámolómat, de ne aggódjatok, holnap folytatom…
A tészta hozzávalói:
50 dkg liszt
25 dkg vaj
1 tk só
1 dl víz
A lisztet tálba rakjuk, összekeverjük a sóval, hozzáadjuk a kockákra vágott vajat, és a két tenyerünk között addig morzsoljuk, amíg nagyjából össze nem keverednek. Mehet hozzá a hideg (fontos, hogy tényleg hideg legyen) víz, és egy perc alatt gyúrjuk össze úgy, hogy ne ragadjon a kezünkhöz. Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük a tésztagombócot, legalább fél órára (de akár egész éjszakára is ott hagyhatjuk). Amíg várakozunk, készítsük el a tölteléket. Én, mint mondtam, majonézes kukoricasalátát kevertem, amibe sült csirkemell-csíkokat is kevertem. Aztán elővettem a tésztát a hűtőből, kinyújtottam, és pogácsaszaggatóval köröket vágtam ki belőle. Elővettem a kis, azaz a 24 mélyedéses muffin-tepsimet, és a hátulján helyeztem el a tésztadarabokat. Így.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)