Idén nyáron ez az egyik kedvenc tortám, igazi hűsítő finomság, nem túl édes, kellemesen savanyú, a menta pedig úgy feldobja az egészet, hogy aki csak megkóstolja, áradozik róla.
Aki meg nem kóstolja meg, többnyire azért nem teszi, mert előre kijelenti, hogy utálja a mentát.
A torta hatalmas előnye, hogy sütés nélkül készül, ráadásul fél órán belül készen van, igaz, azért egy kis időt még kell hagynunk ahhoz, hogy kellőképpen összeálljon, megdermedjen a hűtőben.
Hozzávalók a torta aljához:
1 tekercs Győri édes zabkeksz (215 g)
12 dkg vaj
1 ek kókuszreszelék
A krémhez:
3 dl habtejszín
30 dkg natúr sajtkrém
2 dl görög joghurt
3 kezeletlen héjú lime
6 ek porcukor
kis csokor menta
3 dkg zselatin (por)
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)