Egy réges-régi recept került elő valahonnan a süllyesztőből, ahova egyébként abszolút méltatlanul került. Sárgabarack és túró felhasználásában gondolkodtam, ennek a sütinek mindkettő fontos alkotóeleme, plusz mellettük a mák különösen, elképesztően jól harmonizál. Mi az üzemben sokszor nyolcat, tízet is készítünk belőle, a kávézók vendégei nagyon megkedvelték. Sajnos,a sárgabarack-szezon nem sokára lejár, de már elhatároztuk, hogy akkor megpróbáljuk meggyel, körtével, őszibarackkal…
Bár ezen a képen csak így, magában szerepelnek a piték, egy kis mascarponés tejszínhabbal küldjük a kávézókba. A munkatársaimat megosztotta ez a kérdés – tegyünk rá habot, avagy ne -, kóstolgattuk így is, úgy is, mindenhogyan nagyon finom, de végül a krémes-habos változat győzött.
10 dkg vaj
20 dkg liszt
1-2 ek tejföl
3 dkg porcukor
1 tk sütőpor
csipet só
A töltelékhez:
20 dkg darált mák
5 dkg búzadara
2 dl tej
20 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
25 dkg tehéntúró
3 tojásfehérje
kb. 12 szem sárgabarack
kevés baracklekvár
Ha szeretnénk a tetejére habot, akkor 3 dl tejszínt 10 dkg mascarponéval keverjünk sűrű krémesre gépi habverővel, tegyünk bele 2 ek cukrot is.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)