Mai Móni

Eperleves 3 perc alatt

Amióta megfizethetővé vált a magyar eper, igyekszünk minden alkalmat megragadni, hogy együnk belőle. Aztán előfordul, hogy összegyűlnek olyan szemek, amelyek ütődöttek, puhulni kezdenek, de nem rothadnak – ezekből még tuti levest készíthetünk mindössze 3 perc alatt.A hozzávalók:

kb. 1 kg eper

1 l tej

1 nagy pohár görög joghurt (kb. 400 g)

2 dl tejszín

cukor ízlés szerint

A felsorolt hozzávalókat egy kancsóba szórjuk, öntjük, és botmixerrel simára turmixoljuk. Vaníliafagyival tálaljuk. Ha a hozzávalók hidegek voltak, még hűtenünk sem kell a “levest”. Hűtőben tárolva másnap is jó.

Ennyi!

Nagyon durván egyszerű, nem?

 

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!