Gulyásleves mellé, vagy csak úgy magában? Egy jó töpörtyűs pogácsának NAGYON nehéz ellenállni. Nem is mindig kell, azt hiszem.
Ebben a pogácsában az a jó, hogy a gyermekkor ízeit hozza vissza, szép réteges a belseje, ráadásul nem tart sokáig az elkészítése: nem kell hajtogatni, pihentetni, hajtogatni, újra pihentetni – ennél sokkal egyszerűbb.
60 dkg liszt
3 dkg élesztő
1 dl langyos tej
1 tk cukor a tejbe
1 dl fehérbor
2 tojás
2 ek tejföl
35 dkg darált töpörtyű
10 dkg zsír (lágy, de nem folyékony)
1 ek só
A kenéshez:
1 tojás kevés tejjel, csipet sóval felverve
Sütőpapírral borított tepsire sorakoztatjuk a pogácsákat, majd 190 fokosra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük őket.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)