Családunkban is van már, akiről kiderült, hogy kerülnie kell a lisztes ételeket; nem egyszerű feladat ez neki. Aki valamilyen táplálékra érzékeny, vagy allergiás, annak sokkal inkább előre kell gondolkodnia az étkezéseit illetően, mint annak, aki beugorhat egy étterembe, kávézóba, boltba, és ehet egy szendvicset, egy sütit, bármit, ami az étlapon szerepel.
A minap megemlítettem a Facebook-oldalamon, hogy szóvá tettem egy cukrásznak, aki azt hirdeti magáról, hogy gluténmentes édességeket készít, hogy ha ez valóban így van, akkor a roletti, meg az Oreo keksz hogy kerül a süti tetejére? Erre az volt a válasz, hogy ja, hát az nem gluténmentes, de a többi alkotóelem igen.
Nem szabad ezzel játszani. Vannak, akik egy bizalommal elfogyasztott rolettitől befulladnak, ha az mégsem gluténmentes. Az én lányom szerencsére nem, viszont az arcán megjelennek a következmények. Kellemetlen. Hát ezért aztán kísérletezem én is gluténmentes ételekkel, ezek közül az egyik ez a kukoricadarából készült kis szendvicsféle.
2 dl víz
1,5 dl tej
1 kk só
13 dkg kukoricadara
4 dkg vaj
A tetejére:
8 tojás
2 nagy mozzarella golyó
paradicsomszeletek
bazsalikomlevél
Egyszerű, finom. Próbáljátok ki a polentát, jó kis alapanyag.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)