Spenótkrémleves tej- és lisztmentesen

Nem túl látványos a tányérnyi zöld leves, de higgyétek el, annál finomabb. A házi menzánkra készült, közkívánatra paleózók által is fogyasztható változatban.

Nagy demokrácia van ám, közösen vitatjuk meg, mi legyen az ebéd, és lassan már A-B menü is lesz, lévén, hogy időközben egyes kollégáknál fény derült bizonyos táplálékérzékenységre. A spenótleves mindenkinek ízlett, ezért is gondoltam, hogy közzéteszem az amúgy igen egyszerű receptet.

Hozzávalók:

1 doboz (általában 450 g) passzírozott paraj

2-3 ek zsiradék (mangalica- vagy kacsazsír pl.)

2-3 ek zabpehelyliszt

fokhagyma

őrölt bors

2 dl kókusztej

  1. A spenótot olvasszuk ki, ha van rá módunk, ha nincs, az sem olyan nagy baj.
  2. Egy lábasban forrósítsuk fel a zsiradékot, dobjuk bele a zabpehelylisztet. Kevergessük kicsit, majd engedjük fel 2-3 dlvízzel, és adjuk hozzá a spenótot. Ha kiolvasztottuk, akkor keverjük el, ha még fagyos, akkor kevergessük az egészet addig, amíg ki nem olvad.
  3. Ízesítsük a spenótot fokhagymával, borssal, sózzuk meg, majd adjunk hozzá még 2 dl vizet, és a kókusztejet. Ha túl sűrű a leves, hígíthatjuk tovább vízzel és kókusztejjel a kívánt állag eléréséig, aztán kalibráljuk be az ízeket.

Adhatunk hozzá levesgyöngyöt, pirított zsemlekockát, sonkachipset, tortillachipset… Nagyon jó!

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »