Mai Móni

Így lesz a legfinomabb a hús az öntöttvas lábasban

Regéltem már nektek az öntöttvas lábasomról, amely a konyhai eszközeimet végignézve az egyik legjobb beruházásom volt. Mert hát őszintén, ha a szívetekre teszitek a kezeteket, hány olyan eszközt, gépet, kütyüt tudnátok felsorolni, ami a beszerzéskor nélkülözhetetlennek tűnt, ám legfeljebb egyszeri használat óta valamelyik fiók, szekrény mélyén alussza álmát, ki tudja, talán örökre?

Nekem is van ilyen. De az öntöttvas lábas napi használatban van; egy dolgot sajnálok csupán, hogy nem nagyobb.

Ehhez a recepthez sertéscombot vásároltam, amit a hentessel felszeleteltettem. Aztán otthon jó vékonyra klopfoltam, a szeletek mindkét oldalát sóztam, borsoztam, majd lisztbe mártottam, és pár perc alatt kevés zsírban kérget sütöttem a húsokra.Elővettem az öntöttvas lábast – negyven felett azért ehhez érdemes külön bemelegíteni -, és elkezdtem lerakni az edény aljába a szeleteket. Amint egy sor megtelt, fokhagymát nyomtam a húsra, illetve karikákra szelt hagymát tettem rá. Jöhetett a következő sor.

Addig rétegeztem a húst a fokhagymával, hagymával, amíg minden szelet a lábasba nem került. A tetejére jött még a maradék hagyma, aztán egy pohár (kb. 2 deci) vizet öntöttem a hús alá, lefedtem az edényt, és 160 fokos sütőbe tettem 1 órára.

Az eredmény fergeteges lett. Puha, omlós, ízes, szaftos hús. Ehhez tálaltuk a rostélyos hagymát, így aztán egy szelet végül így nézett ki:

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!