Igazából úgy kéne írnom, hogy kapucsínó torta, de olyan borzasztóan néz ki a cappuccino szó így magyarítva, hogy inkább maradok az eredeti verziónál. Különben is, így írta a Lucy loves to bake blog szerzője, ahol a receptet találtam.
Szlovák nyelvű a blog, egyébként, de ez, hála a Google-nak, ma már nem akadály: ctr+c, ctrl+v, és lehet is silabizálni a receptet:
Keksz Blend, keverjük össze az olvasztott vajjal és povtláčame alakú, szoktam 20 cm. Míg félre a hűtőbe.
Készítsünk kitöltésével egyszerűen keverjük össze az összes hozzávalókat, és fokozatosan hozzáadjuk a tojásokat egyenként. Mi öntsük formába, és süssük 150 fokos körülbelül egy óra. Ne felejtse el, hogy a cső a lepedő alatt formátumát vajas keksz a szivárgó és piszkos az egész csövet. Ez történik, amikor a süteményt, amikor süt shake és rettegnek a központtól. Hagyjuk lehűlni, és a legjobb a következő nap hűtőszekrényben tároljuk. Tálalás előtt szórjuk meg kakaóval.
De először lássuk a hozzávalókat. A mennyiségeket 26 centis formára adaptáltam, mivel mi többnyire azzal dolgozunk, ebből 12 szép szelet vágható.
kb. 30 dkg darált keksz – lehet kakaós, én a zabkekszet szeretem, sütikbe nagyon jól passzol.
(1 ek kakaópor, ha nem kakaós kekszet használunk)
10 dkg olvasztott vaj
75 dkg mascarpone
15 dkg étcsoki olvasztva
1 dl ristretto, azaz jó erős kávéfőzet
0,5 dl Amaretto
4 tojás
15 dkg cukor
kakaópor a szóráshoz, illetve mozsárban tört mogyoró díszítésnek
Tehát, a munkamenet:
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)