Fehércsoki-mousse málnapürével, vajas-diós morzsával

Múltkori vendégségünk egyik sikerdarabja ez az egyszerűen összeálítható desszert volt.

A pohárkrémekben az a legjobb, hogy gyorsan összeállíthatóak, jópofán tálalhatjukis őket ilyen csinos üvegekben, de persze sima pohárban is jól mutatnak a színes rétegek.

6 pohárhoz a következő alapanyagok szükségesek:

kb. 15 dkg zabkeksz

15 dkg fehércsoki

2 tojásfehérje

2 dl tejszín

A málnapüréhez:

20 dkg fagyasztott málna

cukor (a málna savanyúságától függ)

2 dkg keményítő

  1. Először készítsük el a málnapürét: szórjuk egy kisebb lábasba a gyümölcsöt, öntsünk alá kis vizet, nehogy leégjen. Melegítsük, illetve forraljuk fel, közben ízesítsük cukorral. Amikor forr, a keményítőt keverjük össze egy ek cukorral, kevés vízzel úgy, hogy csomómentes legyen, és ezzel sűrítsük be a málnát. Hűtsük ki.
  2. Süssük meg a morzsát úgy, ahogy itt leírtam.
  3. Daráljuk le a zabkekszet, osszuk el a poharak aljában.
  4. Készítsük el a mousse-t: gőz fölött olvasszuk fel a fehércsokit (tegyünk egy lábast ujjnyi vízzel a tűzhelyre, bele a csokit tartalmazó edényt úgy, hogy ne lógjon a vízbe – csak a forrásban levő víz gőze melegítse a csokit). Verjük fel 1-1 evőkanál cukorral a tojásfehérjét és a tejszínhabot, majd keverjük a fehérjét a csokiba, utána a fehérjehabot.
  5. Adagoljuk a mousse-t a poharakba, majd a tetjükre tegyünk a málnapüréből, végül jöhet a morzsszórás. 

Na jó, elismerem, ez a 20 perces Oreo-tortához képest kicsit bonyolultabb…

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »