Dobd fel vajas-diós morzsával a pohárkrémet!

A pohárkrém, akárhogy is szépítem, általában időhiányból fakadó alibi-desszert. Mert kell valami gyorsan – ezért némi keksz, krém, gyümölcs segítségével pikk-pakk produkálhatunk olyasmit, amitől a vendégeink tényleg odalesznek. 

Na de azért lehet cifrázni a pohárkrémet is úgy, hogy ne tűnjön szükségmegoldásnak; ilyen például, ha vajas-diós (esetleg pisztáciás) morzsát sütünk hozzá, amit majd a tetejére szórunk, és ezzel finom ropogós réteget adunk a többnyire krémből álló édességnek.

Hozzávalók:

10 dkg liszt

8 dkg vaj

6 dkg kristálycukor

Ezeket a hozzávalókat egy edénybe mérjük, a vaj ne legyen olvadt. Aztán az egészet a két tenyerünk között addig morzsoljuk, amíg morzsás állagú végeredményt nem kapunk. lehet mindezt késes aprítóban is végrehajtani, de abban semmi szív nincsen.

Aztán, ha megvan a morzsás állag, közékeverünk 2 marék durvára tört diót. Sütőpapírt teszünk egy tepsire, szétterítjük rajta a morzsánkat, és 180 fokon úgy 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Ne égessük meg!

Ezt követően már csak ki kell hűtenünk, és mehet az időközben elkészített pohárkrém tetejére. 

Arról majd holnap írok részletesen.

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »