Mai Móni

Dobd fel vajas-diós morzsával a pohárkrémet!

A pohárkrém, akárhogy is szépítem, általában időhiányból fakadó alibi-desszert. Mert kell valami gyorsan – ezért némi keksz, krém, gyümölcs segítségével pikk-pakk produkálhatunk olyasmit, amitől a vendégeink tényleg odalesznek. _mg_8214

Na de azért lehet cifrázni a pohárkrémet is úgy, hogy ne tűnjön szükségmegoldásnak; ilyen például, ha vajas-diós (esetleg pisztáciás) morzsát sütünk hozzá, amit majd a tetejére szórunk, és ezzel finom ropogós réteget adunk a többnyire krémből álló édességnek.

a2

Hozzávalók:

10 dkg liszt

8 dkg vaj

6 dkg kristálycukor

Ezeket a hozzávalókat egy edénybe mérjük, a vaj ne legyen olvadt. Aztán az egészet a két tenyerünk között addig morzsoljuk, amíg morzsás állagú végeredményt nem kapunk. lehet mindezt késes aprítóban is végrehajtani, de abban semmi szív nincsen.

Aztán, ha megvan a morzsás állag, közékeverünk 2 marék durvára tört diót. Sütőpapírt teszünk egy tepsire, szétterítjük rajta a morzsánkat, és 180 fokon úgy 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Ne égessük meg!

Ezt követően már csak ki kell hűtenünk, és mehet az időközben elkészített pohárkrém tetejére. a1

Arról majd holnap írok részletesen.

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!