Nem igazságos, ha csak a blog Facebook-oldalán sorsolok, hiszen van, aki nincs fent közösségi oldalon, de itt mégis elidőzik akár nap mint nap. Tehát, a nagy karácsonyi nyereménysorsolás keretében közületek, kedves olvasóim valaki megnyerheti ezt a doboz prémium szaloncukrot:
Ez a válogatás kereskedelmi forgalomban nem kapható, a gyárban idén mindössze párszáz doboz készült belőle. A doboz oldalán olvasható, milyen ízű szaloncukrok vannak benne.
Tavaly jártunk ebben a gyárban több bloggertársammal együtt, be is számoltam a látogatásunkról itt.
Nos, aki szeretné megnyerni ezt a díszdobozos szaloncukrot, hagyjon egy kommentet itt a bejegyzés végén, amelyben adjon tippet, mit főzzünk ebédre ami kis házi menzánkon.
Sorsolni a hozzászólók között fogok, időpontja: december 10., szombat, 21 óra.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)
Zöldség krémleves; mákos guba 🙂
Nálunk az árpaleves (zöldségleves árpával) mindig nyerő. Hozzá pedig túrós vágy mákos tészta. 🙂
Sütőtök krémleves, penne al arrabbiata
Én a mai menünket ajánlanám: sült csirke zöldséges bulgurral.
Töltött paprikát, vagy rakott krumplit.
Csirkés-pestos tésztát 🙂
Gombaleves, carbonara
Frankfurti leves, túrós csusza 🙂
Kolbászos krumpligombóc dinsztelt káposztával
Tarhonyás hús, Spenót tükörtojással 🙂
Gyümölcsleves, rakott krumpli.
Zöldborsó főzelék fasírttal, Lebencs leves
Zöldborsóleves, Milánói sertésborda
Májgaluska leves, paprikás csirke
Édesburgonya céklával (lilahagyma, fokh, kakukkfű, balzsamecet), vöröslencseleves
Sajtos-tejfölös csirke kukoricás rizzsel és salátával.
Sajtos-tejfölös tepsis csirke kukoricás rizzsel és salátával.
dödölle
Fokhagymakrémleves sajtos pirítossal, gombás rizseshússal.
Zöldségleves, bolognai, muffin
Tojásleves, borsófőzelék, sajtgolyók. Az a reszelt sajt, tojás, liszt, gömbölyít és kisüt. Unokáimnál ez tuti menü.
Sajtgombócos zöldségleves és rakott karfiol, nálunk ez a mai menű 🙂
Köménymagleves pirított zsemlekockával, rakott káposzta gerslivel.
Gyümölcs leves. Töltött csirkecomb cukkinis rizzsel
Gulyásleves, és túrógombóc 🙂
Új regisztráló vagyok, de évek óta olvasom a blogot. Én is adok ötletet:
zellerkrémleves, póréhagyma pite
Legényfogó leves, császármorzsa.
Tonhalas spagetti.
Marsall-máj, zöldséges rizs.
Stefánia-szelet, majonézes céklasaláta.
Kenyérlángos.
Én pedig itt köszönöm meg a succotash receptjét. Az én válogatós családom úgy ette, hogy öröm volt nézni! 🙂
Tavaly is vettem Lissé szaloncukrot a te ajánlásod alapján. Az idén is beszereztem 3 dobozzal, pedig sajnos nincs is minden üzletben jelen; úgyhogy menni kellett utána. De azért egy nyeremény!!! 🙂
A menü: Brokkoli krémleves sajttal és zsemlekockával, mustáros-citromos csirke krumpli krokett és a desszert aranygaluska dióval és vanilia öntet
narocsi
Gyümölcsleves, rizses hús. 🙂
Spenótos nokedlit, paradicsomszósszal, tejföllel – nálunk szeretik 🙂
Zeller krémleves, Orly hal, majonézes kukoricával.
Nálunk 2-3 éve csak ilyen szaloncukor van!Nagyon szeretjük!
Mozzarellás-paradicsomos csirke az ebéd!
Túrógombócot készítünk ma. Gyerekbiztos kaja 😀
Tejszínhabos almaleves, egyben sült sertéskaraj krumplipürével, csemege uborkával.
Gombakrém leves,sült zöldségek
Erdélyi rakott káposzta.
Fiatal házas korunkban került hozzánk az alábbi szakácskönyv:
Péter Jánosné – Nagy Sándorné: A mi szakácskönyvünk – 999 recept (PAPP KER KFT.)
Ebben találtuk a 149. Meggyes zöldbabfőzelék névre keresztelt csodát.
Így szól:
“Megtisztítunk 50dkg zsenge zöldbabot, és kisebb darabokra vágjuk, mint egyébként szoktuk. Enyhén sós vízben puhára főzzük, ekkor 30 dkg érett, kimagozott meggyet adunk hozzá, és 4-5 percig forraljuk. 2 dl tejfölt 2 evőkanál liszttel csomómentesen elkeverünk, 5 dkg olvasztott margarint adunk hozzá, és a babos meggyre öntjük. Ízlés szerint cukorral ízesítjük, még egyszer felforraljuk. Hidegen, melegen finom.”
Hogy a főzőtudományunkban volt-e a hiba, azt nem tudom, de finoman fogalmazva is ehetetlen lett. Hátha nektek sikerül kihozni belőle valami használhatót. 🙂
tárkonyos csirkeraguleves, expressz túrógombóc
Tojásleves és kelkáposzta főzelék pörkölttel.
Zöldségleves, és rakott krumpli
Finomfőzeléket sült csirkével! Isteni 🙂
Palócleves
Töltött kelkáposzta
Pastisio, a görög rakott tészta nálunk mindig hatalmas siker és jó nagy adag, tehát 8-10 ember biztosan jól fog lakni belőle.
Nálunk hétvégén Bakonyi módra sertéskaraj lesz rizzsel,népszerű nálunk
tojásleves, paprikás krumpli
Finomfőzelék és fokhagymás sült oldalas 🙂
Brokkoli krémleves, Stefánia vagdalt-hagymás törtkrumplival
Az első tippemet,nem akarta a rendszer elfogadni, ezért írtam kettőt.
Májgaluska leves, milánói spagetti
Mai ebédünk: zöldborsó főzelék és pehelykönnyű túróspite.
Nagyon finom,nagyon zaftos,nagyon piros békebeli Borsópörkölt nokedlivel.
Én most az alábbi gyors kaját enném: 1 szál (12,5 dkg) csípős kolbászt karikára vágok, kevés olajon elkezdem sütni. Rászelek 1-2 gerezd fokhagymát, ráöntöm egy fél literes passzírozott paradicsom felét. Kis vízzel felöntöm, és legalább 30 percig főzöm, hogy a savassága tompuljon. Ha elfőné a levét, pótolom, de ne legyen híg. Egy nagy konzerv (80 dkg) fehér babot leöblítek, ezt is a kolbászhoz adom. Összeforralom, és puha fehérkenyérrel tálalom. A sólethez hasonlít.
Olaszos paradicsom leves (oregánóval)
Aranygaluska / fűszeres, póréhagymás parolt pulykacsíkok rizzsel / hagymás, borsos párolt karaj szeletek
Fasírt sült krumplival, gyerekeknek milánói. Nálunk ha van itthon darált hús, akkor felesben csinálom meg őket, másnap is szívesen fogyasztják. Természetesen másnap a köret frissen,ill.a fasírt kisütésre váróan a hűtőből! 🙂
Szekelykaposzta
Egy jó kis csilis bab? Ill. nekem a gyors-egyszerű egytálételek közül bejön még a klasszikus keménytarhonya, vagy lebbencs is! 🙂
Zöldborsóleves, gombás husi 🙂