Ahogy közeleg a december, úgy jönnek elő egymás után a jól bevált diós-mákos receptek. Ilyen ez a sok finomsággal együtt sütött gyümölcskenyér, amelyben nem kevés csoki és rumos meggy is szerepet kap.
Hozzávalók:
20 dkg puha vaj
20 dkg cukor
4 tojás
10 dkg darált mák
40 dkg liszt
1 csomag sütőpor
csipet só
125 ml tej
20 dkg étcsokoládé
20 dkg magozott rumos meggy
kandírozott narancs- és citromhéj
vaj a forma kikenéséhez (vagy sütőpapír)
A bevonáshoz: 10 dkg fehér csoki
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 180 fokosra.
- A csokoládét összevágjuk, a kimagozott rumos meggyet szintén.
- Robotgéppel habosra keverjük a vajat a cukorral, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
- Egy másik edényben a lisztet összekeverjük a mákkal, a sütőporral és a sóval, majd a vajas krémhez adagoljuk, közben a tejből is mindig adunk hozzá.
- A végén beleforgatjuk csokoládédarabokat, a citrushéjakat és a rumos meggyet.
- A tésztát kivajazott-lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) püspökkenyér formába töltjük, és a sütőben 1 óra alatt készre sütjük. Kiborítjuk a formából, majd ha kihűlt – és nem vagyunk megelégedve az egy főre jutó kalóriamennyiséggel – felolvasztott fehér csokival díszítjük.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: