A succotash eredetileg a Narragansett indián törzs egytálétele volt, két fő alapanyaga a kukorica és a limabab (vagy a vesebab). Számtalan módon variálható, az alábbi receptben csirkecombfilével és paradicsommal egészítettem ki. Az autentikus verzió persze nem konzervekkel készül, de ha időt akarunk nyerni, ennyi kegyes csalást megengedhetünk magunknak.
Hozzávalók:
4 db egész csirkecomb
10 dkg kolozsvári szalonna
2 szál zöldhagyma
1 doboz (400 g) konzerv vörös vesebab
1 doboz (340 g) konzerv kukorica
1 doboz (400 g) hámozott, darabolt paradicsom
2 ek olaj
1 csokor petrezselyemzöld
só
bors
4 bagett
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)