Nos, megint egy brutális tortával állok elő, ne mondjátok, hogy nem adok muníciót télre.
Ez a csokikedvelők tortája, ét-, tej- és fehér csokis mascarponés krémmel készül. Az eredetijét Sevillában ettem, azóta készítem, mindig ilyentájt jön el az ideje – amikor egyre korábban sötétedik, és egyre hidegebb van.
1 guriga (225 g) Győri Édes zabkeksz
10 dkg olvasztott vaj
Az étcsokis réteghez:
15 dkg étcsoki
3 dl tejszín
10 dkg mascarpone
2 ek cukor
A tejcsokis réteghez:
15 dkg tejcsoki
3 dl tejszín
10 dkg mascarpone
2 ek cukor
A fehér csokis réteghez:
15 dkg fehér csoki
3 dl tejszín 10 dkg mascarpone
2 ek cukor
2. Egymás után elkészítjük a csokis rétegeket: a tejszínt a cukorral és a mascarponéval habbá verjük (így, egyszerre), majd hozzákeverjük az olvasztott csokit. Először az étcsokis krémet készítjük el, rákenjük a kekszalapra, és hagyjuk kicsit dermedni. Utána jöhet a tejcsokis, majd a fehér csokis réteg.
A legjobb ha egész éjszakára a hűtőben maradhat, de három óra dermedés után már szeletelhető. Ha azt sem bírjuk kivárni, akkor is finom lesz, maximum kanállal esszük.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)