Azt mondják, idővel mindenkin kitör a kertészkedési láz. Van akinél ez aztán többhektáros farm képében manifesztálódik, van, akinél az erkélyen, balkonládában. Nálunk köztes állapot alakult ki, az udvaron, egy kicsi üvegházban. De azért mi úgy hívjuk: a birtok. A kezdetekhez képest elég szépen kinőtte magát…Hatalmas dzsungel van ebben a kis üvegházban, a paradicsom ontja a termést. Sok paradicsomosat eszünk tehát.
Ja, és persze van paprika is. Nem annyi, mint a paradicsomból, de van.
Meg ledugtunk pár hagymát is tavasszal, azok is egész szép nagyok már. Úgyhogy rendelkezésre áll: hagyma, paprika, paradicsom. A spagettit nem a kertben szedtem.
1 cs. spagettitészta
1-2 ek kacsazsír (vagy olyan zsiradék, amit használunk)
5 dkg szalonna
2 fej vöröshagyma
2 kg paradicsom
1 db paprika
4-5 fokhagymagerezd
só
bors
oregánó
bazsalikom
kakukkfű
1. Egy nagyobb edénybe tesszük a kacsazsírt, rádobjuk az apróra vágott szalonnát, és közepes lángon kiolvasztjuk. Utána mehet rá a felkockázott hagyma. Süssük egy darabig nagy lángon, de ne égessük meg.
2. Közben kockázzuk fel a paradicsomot, a csumákat vágjuk ki. Dobjuk a paradicsomot a hagymára, és mehet utána a szintén apróra vágott paprika is.
3. Nyomjuk rá a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és főzzük jó sokáig, hogy sűrű legyen. Amikor a paradicsom levének jórésze távozott, akkor adjuk hozzá a zöldfűszereket. Kóstoljuk meg, ha elégedettek vagyunk, kész.
4. Főzzük ki a tésztát, és keverjük az ízes mártásba.
Azonnal fogyasszuk, valami jó kis sajttal.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: